Patrik Laineelta suoraa puhetta vaikeuksistaan – "Sanon teille näin, koska näin asiat ovat"

Vaikeuksiin maalinteon kanssa ajautunut Patrik Laine purki tuntemuksiaan medialle ennen torstaista Minnesota-ottelua, jossa suomalaispyssy pysyi poissa tehotilastoista

Alla Tulosruudun kuvaa perjantain vastaisen yön NHL-kierrokselta.

Laine, 20, ei ole koskaan vältellyt kritisoimasta itseään, jos laukaukset eivät ole viuhuneet maalivahtien suojien ohi verkkoon. 

Viime kauden alussa Laine ruoski itseään rajusti, kun 11 ottelun jälkeen tilillä oli neljä maalia. Laineen omien sanojen mukaan jääkiekko oli tuolloin "todella vaikeaa, sillä hän ei pystynyt moniin positiivisiin asioihin jäällä".

Lainetta muistutettiin keskiviikkona noista sanoista, kun tulikuuman marraskuun jälkeen alla oli 18 ottelun jakso, jonka aikana hän oli osunut kolmesti. 

– Sanoisin nyt varmaankin samalla tavalla. On ollut pitkiä jaksoja, kun en ole tehnyt maalia. Maalinteko on tavallaan erikoisosaamistani, ja on aina turhauttavaa, kun en tee oikeita asioita, Laine kommentoi Winnipeg Sunille

Laine otti osaa vapaaehtoiseen jääharjoitukseen keskiviikkona. 

– Yritän aina tulla paremmaksi, ja varsinkin nyt, kun kiekot eivät mene maaliin. Yritän tehdä töitä sen eteen. Jos asiaan ei kiinnitä huomiota, maaleja ei tule. Maalit eivät vain tule luoksesi. 

Viime kauden purkauksen jälkeen Laine osui viidessä ottelussa peräjälkeen. Nyt samaa vaikutusta ei nähty, sillä hän jäi tehoitta Minnesotan vieraana Suomen aikaa perjantain vastaisena yönä.  

– En sano näitä asioita, koska haluan tehdä maalin seuraavassa pelissä. Sanon teille näin, koska näin asiat ovat, Laine summasi keskiviikon haastattelussa. 

Laine on tehnyt kauden 43 ottelussa tehot 24+8=32. 


Lue myös:

    Uusimmat