Olli Jokinen avautuu kirjassa kauhun keväästä: Katerina-vaimon henkeä uhattiin – "Missään muualla ei ole ollut noin paha tilanne"

6:48
Olli ja Katerina Jokinen olivat huhtikuussa haastattelussa Vappu ja Marja Livessä.

Olli Jokisen NHL-pudotuspeliottelut jäivät komeasta jääkiekkourasta huolimatta vähiin. Keväällä 2010 runkosarjan viimeisessä ottelussa toteutui painajainen, josta seurasi kauhunhetkiä, kerrotaan Hannu Kauhalan ja MTV Urheilun toimittajan Marko Leppäsen kirjoittamassa uutuuskirjassa NHL ja suomalaistähdet (Suomalaisen Kirjallisuuden Seura).

Jokinen oli siirtynyt Calgary Flamesista kevääksi 2010 New York Rangersiin. Runkosarja päättyi jännittävästi: Rangersin pudotuspelipaikka oli katkolla viimeisessä ottelussa Philadelphia Flyersia vastaan. Taisto eteni 1–1-lukemissa jatkoajan jälkeen voittomaalikilpailuun, jossa Jokista odotti yllätys.

Jokinen oli saanut pelata ketjukaveriensa Erik Christiansenin ja Pierre-Alexandre Parenteaun kanssa kolmannessa erässä vain muutaman vaihdon, ja jatkoaika meni kokonaan penkillä. Valmentaja John Tortorella kääntyi kuitenkin voittomaalikilpailussa kolmikon puoleen.

Philadelphian maalivahti Brian Boucher torjui Jokisen yrityksen, ja Rangersin kausi päättyi kirvelevästi.

– Tortorella valitsi ampumaan meidät kolme, joilla ei ollut osaa eikä arpaa kokonaiskauden tuloksessa. Hän sanoi sitten toimittajille, että meillä oli runkosarjan aikana parhaat laukaisuprosentit rankkareissa. No, jos olisimme voittaneet, valmentajat olisivat olleet ihan jumalasta seuraavia, Jokinen kertoo kirjassa.

Teoksessa kerrotaan, että Jokista jännitti tuon pelin jälkeen. Jokisen Katerina-vaimolle oli tullut tappouhkaus, ja suomalaishyökkääjä itse sai Rangersin faneilta uhkailevia viestejä.

– Missään muualla ei ole ollut noin paha tilanne. Silloin piti katsella vähän olkapään yli, että mikä täällä on meininki.

– Jostain tietokoneen ruudun takaa on tietysti helppo huudella. En kuitenkaan muista, että koutseilta tai muilta olisi tullut mitään tukea, urallaan kuusi NHL:n pudotuspeliottelua pelannut Olli Jokinen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja