Olli Jokinen lyttää Florida Panthersin vaisun kunnianosoituksen – nostaa esiin myös nolon mokan: "Järkyttävää"

0:33
Videolla aiemmin Olli Jokisen kunniaksi järjestetty Florida Panthersin ottelu.

Florida Panthersin kaikkien aikojen paras pistemies Olli Jokinen otti MTV Urheilun haastattelussa vahvasti kantaa hänen vanhan NHL-seuransa ylläpitämään vitriiniin, jonka tarkoituksena on kunnioittaa Panthersin merkittäviä pelaajia. 

Jokisen vaimo Katerina Jokinen nosti vitriinin esille omalla Twitter-tilillään. Hänen mielestään esillepano on häpeällinen. 

Jokinen itse on vaimonsa kanssa samaa mieltä. Hän on nähnyt paikan päällä itsekin oman lokeronsa, joka on ollut jo pitkään esillä. Vitriineitä on uusittu hiljattain, mutta Jokisen osuus on jäänyt viimeistelemättä. 

– Järkyttävää. Esillepano on noloa. Jos tuollaista tehdään, niin tehtäisiin sitten kunnolla. Ettei vaan lyödä sinne jotain tavaraa, Jokinen sanoi MTV Urheilulle. 

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Jagrilla neljä kertaa isompi

Katherinan julkaisu on saanut julkisuutta Pohjois-Amerikassakin. Muun muassa BarDown-sivusto julkaisi siitä oman uutisensa. 

Jokisen vitriinissä on pelipaita, kypärä, pari kuvaa ja hänen toissavuonna tekemänsä yhden päivän pelaajasopimus. Jokisen vitriini kalpenee esimerkiksi John Vanbiesbrouckin vastaavan rinnalla. 

Jaromir Jagrilla on neljä kertaa isompi vitriini. Hän pelasi kuitenkin Panthersissa vain reilut kaksi kautta. Tällä pitäisi käsittääkseni kunnioittaa pitkään seurassa pelanneita pelaajia. 

– Minun vitriinini on ihan erilainen kuin muiden. 

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

"En ole pelannut O. Jokisena"

Jokinen muistuttaa, että esineitä kyllä olisi hänestä tarvittaessa löytynyt. 

– Vaatekaapista löytyy ainakin neljä käytettyä pelipaitaa, ja toimistossa on lisää. Tiettävästi en ole koskaan pelannut O. Jokisena, ex-pelaaja viittaa selässä olevaan nimeen. 

Urallaan 1231 NHL:n runkosarjan ottelua pelannut Jokinen edusti Panthersia 567 ottelussa, joka edellyttää seuran kaikkien aikojen listalla viidennelle tilalle. Hän on edelleen Panthersin kaikkien aikojen paras pistemies (419). 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja