Oliver Helander harmitteli kisaansa – Tommi Evilä iskee vastaan: "Ihan täyskäännös"

Oliver Helander kiskoo 83-metrisen Timanttiliigassa 0:52
Näin Oliver Helander heitti 83,50 Timanttiliigassa.

Keihäänheittäjä Oliver Helander onnistui jälleen heittämään ehjän kilpailun, kun hän kiskaisi keihästä Lausannen Timanttiliigassa. Suomenruotsalaisen paras heitto kantoi 83,5 metriä, mutta huipputulosta enemmän Tommi Evilää vakuutti suorituksen tasaisuus.

Helander sanoi lyöneensä paukkuja etenkin ensimmäiseen heittoonsa, jonka hän askelsi kuitenkin yli viivan.

– Tänään oli vähän vaikeampaa. Tulin ensimmäisellä heitolla ihan liian lähelle ja se meni yli. Siitä oli jostakin syystä vähän vaikea sitten lähteä parantamaan, Helander sanoi SUL:n tiedotteessa. 

– Yritin sillä ensimmäisellä samanlaista heittoa kuin Turussa, että lähtisi kisa hyvin käyntiin. Neljänteen heittoon otin sitten vähän vauhtia pois ja se lähti paremmin. 

Helanderin kauden paras tulos on Turun Paavo Nurmen kisoissa kesäkuun alussa heitetty 87,32. 

Helanderin kisa jäi viiden heiton mittaiseksi, sillä paikkaa kolmen parhaan kuudennelle kierrokselle ei auennut. 

– Varmuutta pitää saada lisää. Välillä osuu ja välillä ei, siihen pitää saada parannusta, Helander tuumaili.

Vaikka huippuheittoa ei perjantai-iltana tullut, C Moren yleisurheiluasiantuntija Tommi Evilä näki Helanderin kisaamisessa jälleen hyviä merkkejä.

– Jos ajattelee Oliverin muita esiintymisiä Timanttiliigassa, niin ihan täyskäännöshän se on, Evilä huomauttaa viitaten Helanderin aiempaan epätasaisuuteen.

– Varmasti kun ajattelee sitä, että Turussa oli erinomaiset olosuhteet ja tuli pari päälle 85 metrin ja hyvää sarjaa, niin ei Oliver varmaan kovin mieluusti olisi ottanut kilpailutaukoa, vaan olisi halunnut jatkaa siitä. Mutta tietysti oikeat hoitotoimenpiteet olkapäälle tässä kohtaa, suunniteltu kortisonipiikki ja lepoa, se kertoo vain siitä, että itseluottamus alkaa olla iskussa, ja olkapää on kunnossa. Ne ovat tosi tärkeitä asioita.

– Askelmerkki pelasi kisan edetessä paremmin ja paremmin, ja neljännellä tuli 83,5 metriä. Ei se mitään jokapäiväistä herkkua ole Oliverille ollut Timanttiliigassa. Tuosta on tosi hyvä jatkaa. Kun jatkossakin pääsee kisoihin, niin vain niitä 80 metrin ylityksiä seuraavallakin kerralla, ja kaikki saumat ovat pistää sinne yli 85 metrin. Lausannessa saattoi olla pientä myötätuulta, mutta ei missään nimessä ollut lämmin. Turussa oli paremmat olosuhteet. Oliver saa olla täysin tyytyväinen suoritukseensa, Evilä linjaa.

Helander oli Lausannessa neljäs. Voiton vei Intian Neeraj Chopra, joka heitti 87,99. Saksan Julian Weber oli toinen tuloksella 87,03 ja tshekki Jakub Vadlejch kolmas heitettyään 86,13.

Lue myös:

    Uusimmat