Olisitko uskonut? Näin radikaalisti stressi muuttaa ulkonäköäsi

Hankalalla parisuhteella, opiskelupaineilla ja työpaikan odotuksilla on yksi yhdistävä tekijä: ne kaikki aiheuttavat stressiä.

Sen lisäksi, että stressillä on paljon lamauttavia vaikutuksia, voi stressi vaikuttaa radikaalisti myös ulkonäköön.

Stressi voi esimerkiksi olla aknen tai muuten huonovointisen ihon aiheuttaja. Vähäinen yöuni lisää väsymyksen merkkejä kasvoilla ja aiheuttaa muun muassa tummia silmänalusia, silmäpusseja, turvotusta ja sameaa ihoa.

Liiallisen stressin seurauksena stressihormonitasot eli kortisolitasot kohoavat. Kortisoli on oleellinen osa rasvan ja hiilihydraattien aineenvaihduntaa. Kun kortisolitaso kohoaa, elimistön kyky muuntaa glukoosia energiaksi vaikeutuu. Puutostilan on todettu vaikuttavan muun muassa ihon rasvaisuuteen. Negatiiviset tunteet vaikuttavat myös kasvojen ilmeryppyihin.

Stressaantuneet hiukset

Hiukset ovat myös herkkiä stressille. Hiusten menettämiseen on monia syitä, mutta stressin uskotaan olevan yleinen syy muuten selittämättömään hiustenlähtöön. Oire ei välttämättä iske heti stressin alkaessa, vaan voi kestää jopa viikkoja tai kuukausia, ennen kuin hiukset alkavat lähteä.

Stressin vaikutus kynsiin

Kynnet eivät ole immuuneja stressin merkeille. Toiset pureskelevat kynsiään tai repivät niitä ollessaan stressaantuneita. Toinen stressiin liittyvä tapa liittyy siihen, että sormia hierotaan peukalon kynteen. Aina stressaantunut ei edes tiedosta sitä, että hänen käytöksensä ja ongelmansa johtuvat juuri stressistä.

Näin vähennät stressiä

Stressin vähentäminen on yksi keino myös ulkonäöllisten asioiden parantamiseen. Saatat tuntea, ettet pysty kontrolloimaan sinulle tapahtuvia asioita, vaan ne tapahtuvat luonnostaan. Huolehdi kehostasi ulkoisesti ja sisäisesti, jotta löytäisit hyvinvoinnin ja kauneuden.

– Vähennä puhelimen käyttöä. Kontrolloi puhelintasi, älä anna sen kontrolloida elämääsi. Sulje puhelin silloin kun et sitä tarvitse, tai jätä se laukun pohjalle esimerkiksi lounaalla ja illallisessa.

– Älä ole riippuvainen sähköpostistani. Koita tarkistaa sähköpostit vain tarvittaessa, äläkä tuo töitä kotiisi. Jos luet sähköposteja vielä kotona, työasiat kasaantuvat mielessäsi ja aiheuttavat ylimääräistä stressiä.

– Tee lista asioista, joita sinun täytyy saada päivän aikana tehtyä. Ole realistinen, älä kasaa liikaa asioita samalle päivälle.

– Opi jakamaan asioita ja tehtäviä, sen sijaan että kasaisit kaiken itsellesi. Kaikkea ei tarvitse tehdä yksin.

– Luovu perfektionismista. Mieti, mitä tarvitset päästäksesi ulos hankalasta tilanteesta.

– Itke, naura, liiku, vietä aikaa ystäviesi kanssa, nuku hyvin ja harrasta paljon.

Lue myös:

Siiri L'Ecuyer

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja