Olisitko uskonut Ally McBeal -tähti Calista Flockhartin näyttelevän tätä roolia?

Lauantain AVA Elokuvaa tähdittävä Calista Flockhart saatetaan muistaa parhaiten tanssivana ja hösäävänä Ally McBealina, mutta kuuluu näyttelijän ansioluetteloon myös vakavampia roolisuorituksia. Vuonna 2005 ilmestynyt Fragile – pahuuden ovi -elokuva on näyttelijän ensimmäinen roolisuoritus kauhun parissa.

1990-luvun lopulla äärimmäisen suosittu Ally McBeal -sarja takasi sen, että näyttelijä Calista Flockhart muistettaisiin aina roolistaan langanlaihana, fantasiamaailmansa vajoavana asianajajana, jonka tavaramerkkeinä toimivat minimaalisen lyhyet jakkuhameet, outo tanssityyli sekä ainaiset ihmissuhdesotkut ja sinkkuelämän metkut.

Jopa The Internet Movie Database -elokuvatietokannassa Flockhartin omaksi tavaramerkiksi on nostettu hänen hoikka figuurinsa ja roolinsa "Allynä".

Ensimmäinen ja viimeinen kauhuelokuva?

49-vuotias Calista Flockhart on kuitenkin tehnyt uransa aikana peräti kolmetoista elokuvaroolia. Viimeisin niistä lienee yllättävin roolisuoritus: vuonna 2005 ilmestyneessä Fragile – pahuuden ovi -elokuvassa Flockhart näyttelee hoitaja Amy Nichollsia, joka saa töitä ränsistyneestä lastensairaalasta. Hänen tehtävänsä on valvoa yöntunteina orpolapsista koostuvaa pientä ryhmää. Aluksi kaikki vaikuttaa normaalilta, mutta sitten alkaa tapahtua asioita, joita maallinen järki ei pysty selittämään. Kyseessä on kuin onkin kauhuelokuva.

Flockhartin päärooli kauhuelokuvassa oli varmasti aikoinaan monille yllätys. Horrorshistoryn-sivuille kootut "mielenkiintoiset faktat Calista Flockhartin kauhuelokuvarooleista" saattavat myös huvittaa:

1.) Calista Flockhart on näytellyt yhdessä kauhuelokuvassa.

2.) Paras Calista Flockhartin tähdittämä kauhuelokuva on Fragile – pahuuden ovi, joka ilmestyi vuonna 2005.

3.) Ensimmäinen Calista Flockhartin kauhuluelokuva on Fragile – pahuuden ovi, joka ilmestyi vuonna 2005.

4.) Viimeinen Calista Flockhartin kauhuluelokuva on Fragile – pahuuden ovi, joka ilmestyi vuonna 2005.


Kysymys kuuluukin, miten katsoja saa karistettua Ally McBealin hahmon katsoessaan edellä mainittua kauhuelokuvaa? Muista katsoa elokuva itse AVAlta lauantaina klo 22.15!

AVA Elokuva Fragile – pahuuden ovi nähdään AVAlla lauantaina 10.8. klo 22.15


AVA

Lähde: Imdb,Wikipedia, horrorhistory.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja