Oletko valmis? 90-luvun sisustustrendit ovat tekemässä paluuta

Sisustustrendit kulkevat usein puoli askelta vaatetrendien perässä. Pitkään muodissa ollut 80-luku on näkynyt niin muodissa kuin sisustuksessakin, mutta nyt vaateteollisuus on siirtänyt katseensa kohti 90-lukua. Onko sisustusmaailma valmis seuraamaan?

Sisustustrendit kulkevat sykleissä aivan kuin muutkin muotivirtaukset. Jokainen vuosikymmen on jättänyt jälkeensä ominaisripauksen, joka toistuu trendien vaihdellessa yhä uudelleen. Trendikartalla katsellaan nyt kohti 90-lukua, joka on palaamassa myös sisustukseen – pienin päivityksin.

90-luvun sisutuksessa kaivattiin harmoniaa, joka puuttui vauhdikkaasta 80-luvusta. Lama vauhditti sisustuksen yksinkertaistamista ja trendeissä näkyikin hyvin minimalistinen tyyli. Inspiraatiota haettiin idästä, nousevan auringon maasta.

Apartment Therapy -sivusto kokosi 90-luvun vahvoja sisustustrendejä päivitettynä tähän päivään. Eivät aiheuttane harmaita hiuksia niillekään, jotka elivät nuoruutensa grungen vuosikymmenellä?

Vaalea, oksainen puu

Pohjoismaisissa kodeissa on näkynyt viime vuosina paljon kiiltävän valkoisia lattioita, tai toisaalta lämpimiä ja syviä puunsävyjä. Nyt on aika palata perusteisiin ja nauttia puusta omana itsenään. Esimerkiksi vaalea mänty on kohtuullisen edullinen ja kaunis lattiaratkaisu.

Minimalismi

90-luvun alun lama varmisti sen, että sisustuksesta karsittiin turhat krumeluurit pois. Jokaisella huonekalulla oli tehtävänsä ja koriste-esineet saivat huutia. Tänä päivänä minimalistinen koti on kalliin näköinen ja se loihditaan laadukkaista huonekaluista ja materiaaleista.

Japanilaistyyli

Viime vuosina sisustuksessa on näkynyt niin afrikkalaisia kuin aasialaisiakin vaikutteita. Jos 90-lukua on uskominen, afrikkalaistrendi on jäämässä taustalle ja sisustusintoilijat suuntavat katseensa yhä enemmän kohti Japania. Japanilaisen sisustuksen keskiössä ovat matalat, kulmikkaat huonekalut ja kevyet paperivalaisimet – viherkasveja unohtamatta. Omasta kodista ei kuitenkaan tarvitse tehdä japanilaiskodin kopiota. Ovela sisustaja valitsee jokaisesta trendistä parhaat päältä ja luottaa peruskalusteissa omaan vankkumattomaan makuunsa.

Valkoinen keittiö

Pohjoismaisessa kodissa valkoinen keittiö on moderni klassikko, joka tulee varmasti pysymään pinnalla pitkään. Nyt trendi on leviämässä myös muualle. Valkoinen keittiö voi näyttää tyylikkäältä tai tylsältä, joten materiaalivalintojen kanssa kannattaa olla tarkkana. Kokovalkoinenkin voi olla kiinnostava, jos sisustus leikittelee erilaisilla pinnoilla ja viimeistelyillä.

Syvät vihreän sävyt

Jos seinien maalaaminen ei huvita, vihreään voi totutella tuomalla kotiinsa vihreän pieniä pilkahduksia. Työhuoneeseen tulee heti perinteikäs vivahdus, kun sinne tuo klassisen pankkiirivalaisimen.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat