Mainos

Oletko tekemisissä tunnemanipuloijan kanssa? Nämä merkit kertovat

Mikä tahansa ongelmasi onkaan, tunteitasi manipuloivan henkilön ongelma on ainakin kaksi kertaa suurempi. Nämä merkit kertovat, että olet tekemisissä tunnemanipuloijan kanssa!

Facebook suoritti taannoin Kalifornian yliopiston kanssa kokeen, jossa 689 000 Facebook-käyttäjän uutisvirtoja manipuloitiin. Osa käyttäjistä näki vain negatiivisia tarinoita ja kirjoituksia, osa vain positiivisia tarinoita.

Kuten arvata saattaa, tarinat vaikuttivat ihmisten omiin kirjoituksiin suuresti, kertoo Huffington Post.

Selvityksessä oli joitakin ongelmia, kuten se, ettei osallistujilta kysytty lupaa heidän tunteidensa manitulointiin. Tunteiden manipulointi oli kuitenkin yllättävän helppoa – eivätkä muutkaan kysy siihen lupaa! Myös tunnemanipuloijina tunnetut ihmiset ovat tässä erityisen taitavia.

Nämä merkit kertovat, että olet tekemisissä tunnemanipuloijan kanssa

Tunnemanipuloija on uhri

Tunnemanipuloija varmistaa, että kaikki on aina jonkun muun syytä. Vaikka hän olisi mokannut, joku muu sai hänet tekemään tämän mokan – yleensä sinä.

Hän vähättelee käsitystäsi todellisuudesta

Tunnemanipuloija on myös taitava valehtelija. Hän väittää, ettei asia X tapahtunut niin kuin sinä sen muistat; kyse oli oikeasti jostakin aivan muusta eikä hän tehnyt, sanonut tai varsinkaan tarkoittanut sitä, mitä luulit hänen tarkoittaneen. Lopulta epäilet omaa ymmärryskykyäsi.

Tunnemanipuloija tulee iholle

Tunnemanipuloija jakaa itsestään liikaa liian aikaisin, ja odottaa, että sinä toimit samoin. Hän esittää herkkää ja haavoittuvaa, mutta kyseessä on ansa: hän haluaa sinun tuntevan olosi erityiseksi, koska pääsit hänen lähelleen niin nopeasti.

Hän tekee yhtä ja sanoo toista

Tunnemanipuloija kertoo sinulle sitä, mitä haluat kuulla. Samalla hän toimii täysin eri tavalla kuin hänen puheensa antavat ymmärtää: tunnemanipuloija lupaa tukea sinua, mutta on tavoittamattomissa, kun oikeasti tarvitset häntä. Samalla tunnemanipuloija saa pyyntösi ja tarpeesi tuntumaan liioitelluilta.

Tunnemanipuloija on tunteiden musta aukko

Tunnemanipuloija levittelee tunteensa ympärilleen niin, että ne tarttuvat kaikkiin muihin. Jos hän on huonolla tuulella, saat tietää siitä – ja nopeasti. Pian alat tuntea myös oman olosi epämiellyttäväksi. Tunnemanipuloija vihjaa, että kaikki tämä huono olo on tietenkin sinun syytäsi.

Hän jakelee syyllisyyttä ympärilleen

Tunnemanipuloija käyttää syyllisyydentunnettasi hyväkseen. Jos jokin vaivaa sinua, tunnemanipuloija muokkaa tilanteet niin, että kaikki ongelmat ovat aina sinun syytäsi, ja sinun sietäisi hävetä.

Tunnemanipuloija lupaa apuaan, jotta voi uhriutua

Tunnemanipuloija lupaa auttaa sinua jossakin asiassa, joka kuitenkin pian muuttuu suureksi taakaksi. Hän haluaa, että tunnet syyllisyyttä siitä, että kehtasit pyytää häneltä tätä "valtavaa" palvelusta. Tunnemanipuloija vakuuttaa, että haluaa toki auttaa sinua, mutta pyyntösi ovat kohtuuttomia.

Hän on aina vähän parempi kuin muut

Mikä tahansa ongelmasi onkaan, tunteitasi manipuloivan henkilön ongelma on ainakin kaksi kertaa suurempi. Hän vähättelee valituksesi aiheellisuutta ja muistuttaa, että maailmassa on myös isompia ongelmia – kuten hänen omat vaikeutensa.

Tunnemanipuloija tietää heikot kohtasi

Tunnemanipuloija käyttää nopeasti heikkouksiasi sinua vastaan. Jos olet maininnut kamppailevasi ylipainon kanssa, hän tulee taatusti kommentoimaan vaate- tai ateriavalintojasi. Hän ei halua tehdä oloasi paremmaksi, vaan manipuloida sinua oman etunsa hyväksi.

***

0:47

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.