Oletko jo saanut postia? Tällainen on joka kotiin jaettavan koronakirjeen sisältö

0:20

Sosiaali- ja terveysministeriö yhdessä THL:n kanssa lähettää jokaiseen suomalaiseen kotiin kirjeen, joka sisältää tietoa koronaviruksesta ja sen aiheuttamasta covid-19-taudista.

Hallitus ilmoitti tänään koronatestien lisäämisestä. Epidemian arvioidaan kestävän vielä kuukausia: 

1:08:02

Kirjeestä käy ilmi, miten tartunnalta voi suojautua ja miten sitä hoidetaan. Kirjeestä löytyy myös erikseen ohjeet yli 70-vuotiaille, jotka kuuluvat riskiryhmään. Toimintaohjeiden on tarkoitus olla perillä huhtikuun ensimmäisen viikon loppuun mennessä, käy ilmi sosiaali- ja terveysministeriön (STM) sivuilta. 

THL muistuttaa lähikontaktien välttämisestä

THL muistuttaa ohjeissa, että suurin osa hengitystieinfektioista on lieviä. Lääkärin tekemää taudinmääritystä aina tarvita, sillä tauti paranee kotihoidossa viikossa tai parissa. Tämä koskee myös koronaviruksen aiheuttamaa hengitystieinfektiota.

Toimintaohjeista löytyy myös erillinen sivu yli 70-vuotiaille. Siinä muistutetaan erityisesti lähikontaktien välttämisestä, mutta myös liikunnan tärkeydestä. Kotikunnalta kehotetaan hakemaan apua esimerkiksi ruoan hankintaan ja apteekissa käymiseen.

Kirjeessä muistutetaan myös fyysisen etäisyyden pitämisestä ja siitä, että on normaalia tuntea huolta läheisistä. Kasvokkain tapaamisen sijaan läheiselle kannattaa soittaa tai laittaa viestiä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja