Oletko haluamattasi sinkku? Nämä luonteenpiirteet pilaavat seurustelusuhteesi

Tuntuuko siltä, etteivät seurustelusuhteet koskaan kestä alkuhuumasta pidempään? Lue, mitkä pinttyneet tavat ja luonteenpiirteet katkaisevat alta aikayksikön alkaneen parisuhteen.

Ei ole olemassa yhtä tiettyä käytöstapaa tai luonteenpiirrettä, minkä takia omalle kohdalle ei tunnu löytyvän pysyvää kumppania: tosin monilla ikisinkuilla saattaa olla epärealistiset odotukset parisuhteelle ja he pettyvät, kun suhde ei olekaan sadunomainen heti ensimetreiltä. Haluttomuus luopua näistä haavekuvista voi olla yksi syy siihen, mikseivät seurustelusuhteet ota onnistuakseen.

On kuitenkin olemassa tiettyjä käytöstapoja tai luonteenpiirteitä, jotka voivat sabotoida seurustelusuhdetta tai jopa estää sellaisen syntymisen. Niitä voivat olla muun muassa nämä:

1. Päällekäyvä luonne

Sanotaanko sinulle usein, että sinun tulisi joskus hillitä kielenkantasi ja antaa myös muille suunvuoro? Oletko liian utelias, tunkeileva tai päällepäsmäröivä? Onko sinulla pakottava tarve tietää, missä kumppanisi menee, mitä hän puuhaa, kenen kanssa hän viilettää? Oletko neuvomassa koko ajan, mitä toisen tulisi laittaa päälleen, miten hänen tulisi puhua, millaisia joululahjoja hänen tulisi ostaa sinun perheenjäsenillesi?

Jos sinun on vaikea kunnioittaa toisen ihmisen yksityisyyttä ja oman tilan kaipuuta, muista ettei kukaan halua tulla tukahdetuksi. Opettele luottamaan toiseen ihmiseen.

2. Impulsiivisuus

Toimitko ensin, ennen kuin ajattelet? Oletko vainoharhainen? Hätiköitkö? Onko sinulla vaikeuksia olla pitkäjänteinen ihminen? Jos käyttäydyt näin levottomasti, sabotoit mahdollisuutesi kokea parisuhteessa turvaa tunnetasolla – myös kumppanisi tuntee itsensä turvattomaksi. Impulsiivisuus voi olla hyvin pelottavaa, eikä kukaan halua tuntea oloaan uhatuksi tai kokea, että hänen pitää elää kuin norsu posliinikaupassa, koko ajan varoa mitä sanoo tai tekee.

Hengitä syvään ennen kuin päästät suustasi sammakoita: älä loukkaa toista tai hyökkää hänen kimppuunsa. Mieti, ennen kuin toimit – tai avaat suusi.

3. Kärsimättömyys

Keskeytätkö ihmisiä, kun he puhuvat? Ärsyynnytkö silmittömästi tai hermostutko, jos joku on myöhässä tapaamisestanne? Onko sinun vaikea rentoutua intiiminä hetkinä kumppanin kanssa?

Kärsimättömyys, joka voi äityä salakavalasti ilkeilyksi, karkottaa kumppanin. Älä hermostu, jos jollakulla menee tovi jos toinenkin kertoa päiväntapahtumista tai tarinaa lapsuudestaan, tai jos joku puhuu rauhallisempaan tahtiin kuin sinä. Opettele kunnioittamaan toisten ihmisen tahtia.

4. Pakottava tarve auttamiseen

Jos kumppani avaa jääkaapin, tuleeko sinulle tunne, että sinun pitäisi rynnätä paikalle ja ehdottaa, että voisit tehdä hänelle ruokaa? Jos kumppanisi on aikeissa kiinnittää tauluja seinälle, oletko jo vasara kädessä naulaamassa nauloja seinään? Koetko, että kumppanisi arvostaa sinua vain jos olet auttamassa häntä? Koetko että sinun apusi on paras apu?

Joskus ihmiset saattavat ärsyyntyä liiallisesta paapomisesta. Auttavaisuus saattaa tehdä sinusta vaikutelman, että olet erittäin epävarma ja kietoutuva: aivan kuin et luottaisi kumppanisi kykyihin pitää huolta itsestään. Ole toki avulias, mutta älä ole koko ajan tarjoamassa apuasi tai neuvojasi. Sinä et ole kumppanisi äiti tai isä, jonka pitää tulla peittelemään hänet joka ilta, etteivät möröt tule uniin.

Testaa itsesi:

Ainaiselle sinkkuna olemiselle löytyy näemmä syitä enemmän kuin laki sallii. Lue myös:

Muista myös:


AVA

Lähde: Yourtango.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja