Sinkku, ota oppia näistä elokuvista!

Helmi esittelee kymmenen romanttisten elokuvien päähenkilöiltä poimittua pätevää neuvoa ja elämänohjetta sinkkunaisille. Ota näistä elokuvasankarittarista oppia!

Elokuvien historiasta löytyy lukemattomia ikimuistoisia, katsojien sydämet varastaneita pariskuntia, mutta myös naishahmoja, jotka eivät päädy saamaan unelmiensa miestä. Nämä hahmot eivät toista romanttisten komedioiden stereotyyppistä naiskuvaa, vaan raivaavat tien omaan onneensa seikkailuiden kautta. Tutustu kymmeneen niin vanhojen kuin uusienkin elokuvien naishenkilöhahmoon, joiden elämänasenteesta kannattaa ottaa neuvoja omaan elämään sovellettavaksi.

1. Romy ja Michele, Blondit luokkakokouksessa (1997)

Romya Whitea vuoden 1997 Blondit luokkakokouksessa (eng. Romy and Michele's High School Reunion) -elokuvassa näyttelevältä Mira Sorvinolta kannattaa ottaa opikseen, ettei menneisiin ihastuksiin kannata jäädä roikkumaan. Aika saattaa kullata muiston ihastuksesta, kun todellisuudessa haikailuiden kohde saattaa muuttua täysin toiseksi ihmiseksi. Romy oli ihastunut elokuvassa nuoruudenrakkauteensa Billy Christenseniin, jonka kanssa aikuisuuden ja luokkakokouksen myötä naisella oli vihdoin mahdollisuus – mutta oliko Billy Romyn rakkauden arvoinen?

2. Julianne Potter, Kuka sanoo tahdon? (1997)

Moni nykyajan romanttinen komedia ei pääty siihen, että elokuvan päähenkilöpariskunta ei saa toisiansa. 90-luvun elokuvan Kuka sanoo tahdon? (eng. My Best Friend's Wedding) Julianne Potterina nähtävä Julia Roberts ymmärtää arvokkaan totuuden: joskus toisen rakastaminen merkitsee tästä henkilöstä luopumista.

3. Alice, Liisa ihmemaassa (2010)

Mia Wasikowsa, eli Alice, suomalaisittain Liisa, valitsee Tim Burtonin uudessa, psykedeelisessä Liisa ihmemaassa (eng. Alice in Wonderland) 3D-elokuvassa vaarallisen ja arvaamattoman työn turvallisen avioliiton sijaan. Miksi valita varakas mies, jota ei rakasta, jos voi keskittyä siihen, mihin haluaa, eli Liisan tapauksessa omaan uraansa?

4. Jane Austen, Jane Austenin jalanjäljillä (2007)

Vaikka Jane Austenin ja Tom Lefroyn rakkaustarina on enemmän fiktioita kuin totista totta 2007 ilmestyneessä Jane Austeninjalanjäljillä (eng. Becoming Jane), ei sitä tosiasiaa ole kiistäminen, että elokuvan sankaritar, Anne Hathawayn esittämä Jane tekee viisaan päätöksen, eikä karkaa rakastamansa miehen kanssa. Ilman miestä kirjailija jatkaa intohimoisesti työtään ja saavuttaa aseman yhtenä nykyajan rakastetuimmista ja tunnetuimmista kirjailijoista.

5. Samantha Jones, Sinkkuelämää 2 (2010)

Kim Cattrallin Sinkkuelämää-sarjassa tunnetuksi tekemä Samantha Jones elää onnellista sinkkunaisen elämää vuoden 2010 Sinkkuelämää 2 (eng. Sex and the City 2) -elokuvassa – siitäkin huolimatta, että hänen kolme parasta ystävätärtään avioituvat ja saavat perheenlisäystä. Samantha ei tarvitse itkun täyttämiä iltoja ja kulhollista jäätelöä lohdutukseen, vaan hän nauttii elämästään täysillä juuri sellaisenaan ja kaikkine seksiä tihkuvine käännöksineen ja uusine tuttavuuksineen.

6. Patti, Toscanan auringon alla (2003)

Greyn Anatomia -sarjan intohimoinen lääkäri Sandra Oh nähdään Toscanan auringon alla -elokuvassa (eng. Under the Tuscan Sun) päähahmon parhaana ystävänä, Pattina. Naisen elämä ei ole täynnä positiivisia käänteitä: hänen miehensä on petturi ja lopulta nainen jää yksin kantamaan pariskunnan lasta. Patti kääntää kaiken kuitenkin positiiviseksi muuttamalla Italiaan parhaan ystävänsä luokse ja aloittaakseen uuden elämän puhtaalta pohjalta ja vahvana yksinhuoltajaäitinä.

7. Poppy, Happy-Go-Lucky (2008)

Happy-Go-Lucky-elokuvan Poppy, eli valloittava Sally Hawkins on jotain, josta jokaisen pitäisi ottaa mallia. Poppy on energinen, yltiöpositiivinen ja suhtautuu elämään ilolla. Hänen elämänasenteensa – niin sinkkuna kuin miehen löytäneenäkin – on jotain, jota kaikki voivat pitää ihailtavana.

8. Liz Gilbert, Eat Pray Love – omaa tietä etsimässä (2010)

Julia Robertsin Liz Gilbert jättää elämänsä Yhdysvalloissa onnettoman avioliiton ja kipeän avioeron jälkeen ja suuntaa etsimään itseään maailmalle Eat Pray Love – omaa tietä etsimässä (eng. Eat Pray Love) -elokuvassa. Kaikki ei suju täydellisesti matkan aikana, mutta ainakin Liz saa selville, kuka hän on, ja mitä hän todella haluaa.

9. Natalie Keener, Up in the Air (2009)

Tekstiviestierostakin voi toipua kuuntelemalla omaa sydäntään ja tekemällä elämässä haluamiaan asioita. Tämän todistaa vuoden 2009 George Clooneyn tähdittämän Up in the Air -elokuvan Natalie Keener, eli näyttelijä Anna Kendrick.

10. Holly, P.S. Rakastan sinua (2007)

Hilary Swankin esittämän Hollyn mies menehtyy traagisesti ja arvaamatta P.S. Rakastan sinua (eng. P.S. I Love You) -elokuvassa, mutta päähenkilö päättää jatkaa eteenpäin elämässään. Saamansa tuen avulla Holly alkaa tehdä rakastamiaan asioita ja antaa itselleen luvan olla taas onnellinen.


AVA

Kuvat: Getty Images, Splash

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja