Miksi olet yhä sinkku? Tässä syyt

Yourtango.com listasi ne syyt, joiden vuoksi olet yksin – tai ainakin yksinäinen.

"Miksi olen yhä sinkku" on hyvä kysymys, johon vastaamista ei pitäisi pelätä. Yourtango.com listasi asiat, jotka voivat johtaa sinkkuuskierteeseen tai epäonnisiin suhteisiin, joiden jälkeen olet jälleen yksin.

1. Vakava suhde herättää sinussa sekavia tunteita

Voit täysin sydämin uskoa haluavasi ihmissuhteeseen, mutta meistä jokaisen on vaikeaa lähteä mukavuusalueelta ja antautua deittailun, hylkäysten ja tutustumisen maailmaan. Jos edellinen suhteesi päättyi tuskaisaan eroon, haluat ehkä mieluummin kuvitella täydellistä suhdetta jonkun kanssa sen sijaan, että etsisit seuraa.

Ihminen rakastaa sitä, mikä hänelle on tuttua, joten vuosien sinkkuudesta voi olla hankalaa astua suhteeseen. Tunteiden tunnustaminen ja jonkun toisen päästäminen lähelle voi ahdistaa. Saatat siis sabotoida itseäsi: valikoit seuralaisia, joista ei ole pitkäaikaiseen suhteeseen, juot liikaa ensitreffeillä todistaaksesi kelvottomuutesi tai käyttäydyt ilkeästi, kun suhdetta on takana vasta hetki.

Jos et ole varma siitä, mitä etsit, on helppoa uskoa tekosyihin: hän ei ole se oikea, hänkään ei ole se oikea, eikä hän…

2. Miehen löytäminen on tärkeämpää kuin onnellisuus

Tässäpä klisee, joka on totta: vain sinä voit tehdä itsesi onnelliseksi, eivät ulkopuoliset.

Onni kasvaa sisältä päin ja näkyy vasta sitten ulos. Jos näet lasin aina puoliksi tyhjänä ja surkuttelet karuja kokemuksiasi, mikään ei muutu, vaikka löytäisit kerralla kolme täydellistä kumppania, jotka kehuvat sinua maasta taivaaseen. Jos et usko olevasi kaunis tai mukava, ei auta, vaikka koko maailma toitottaisi asiaa sinulle.

Kaikki tietävät, että rakastuneena kumppanissa ei ole vikoja ja kaikki on ihanaa. Kun ensihuuma katoaa ja arki alkaa, pieniin negatiivisiin asioihin takertuminen johtaa nopeasti riitoihin ja turhaan kitkaan. Kysy itseltäsi, yritätkö korjata vikoja kumppanissasi vain siksi, että viat ovatkin jossain muualla – edellisissä suhteissa tai sinun sisälläsi?

3. Sinulla ei ole rajoja

Jokaisessa suhteessa on omat rajansa. Et anna äitisi päättää työvaatteitasi tai parhaan ystäväsi lainata suosikkivaatteitasi palauttamatta niitä, joten miksi tapailemasi henkilö saisi tehdä mitä vain?

Jos kumppanisi rikkoo ne rajat, joita tarvitset suhteessa tunteaksesi olosi turvalliseksi, olet pian henkisesti hajalla ja täynnä katkeruutta. Silti moni meistä harhailee huonoissa suhteissa, antaa kaiken anteeksi ja toivoo maagisesti jonkin muuttuvan.

Rajat eivät ole tylsää kapeakatseisuutta; ne luovat vapautta. Jos suhteessasi ei ole minkäänlaisia rajoja, mies voi käyttäytyä miten haluaa, ja olet hänen armoillaan. Haluat ystävillesi parasta etkä antaisi heidän seurustella tuhoavan henkilön kanssa, joten miksi antaisit itsesi tehdä niin?

"Miksi olen yhä sinkku" on kysymys, johon vastaamista ei pitäisi pelätä, mutta voit myös kysyä itseltäsi, miksi olet vielä tässä suhteessa tai aina tämänkaltaisen miehen kanssa. Mikset arvosta itseäsi ja aseta rajoja?

Lue myös:

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat