Oletko aina käyttänyt näitä emoji-symboleita väärin?

Emoji-symboleiden käytössä vastuu on toisinaan tulkitsijalla.

Emojiit eli hymiö- ja kuvasymbolit kuuluvat olennaisesti viestintäämme. Symboleiden tulkinta voi kuitenkin aiheuttaa päänvaivaa – miten sinä tulkitset seuraavat emojiit?

Kokosimme kahdeksan tulkinnanvaraista symbolia, joiden oikea merkitys saattaa tulla yllätyksenä.

1. Sarkasmia?

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Tarjoilijalta näyttävä symboli ei kuitenkaan ole aivan sitä – tämä emoji on nimittäin merkki asiakaspalvelijasta. Emojiin voi tulkita myös sarkasmiksi.

2. Juhlan paikka!

”Halleluja!” Ei aivan. Kyseinen emoji ei ole suinkaan uskonnollinen, vaan tuuletus onnistuneesta suorituksesta.

3. Yläfemma

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Mitä sinä näet tässä emojiissä? Toisille se symboloi kiitollisuutta, toisille rukoilevia käsiä. Joillekin tämä on selvästi kahden henkilön toisilleen heittämät niin kutsutut ylävitoset. Aiemmassa versiossa kädet näyttivät ikään kuin hehkuvan, mikä saattoi vahvistaa näkemystä rukoilevista käsistä.

4. Huimaava

Tämä tähdenlento ei tosiaan tarkoita onnekasta tähdenlentoa, vaan huimausta. Väärinkäsityksen vaara on todellinen.

5. Ylpeä voittaja

Tämä hymiö on herättänyt paljon väittelyä – mistä oikein on kyse? Hymiö ei ole suinkaan merkki aivastuksesta, kyyneleistä tai vihasta, vaan ylpeästä voittajasta.

6. Surullinen vai iloinen?

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Tämän hymiön luulisi olevan selkeä, mutta ei! Toisille tuottaa nimittäin hankaluuksia ymmärtää, ettei vasemmanpuoleinen hymiö ole surullinen. Hymiö merkitsee onnenkyyneleitä.

7. ”Kaikki ok!”

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Tiesitkö, että nämä kaksi hyvin toisistaan poikkeavaa symbolia itse asiassa merkitsevät yhtä ja samaa asiaa? Nimittäin sitä, että ”kaikki on ok”. Vasemmanpuoleisen ballerinan asento on kieltämättä tulkinnanvarainen.

8. Rakkaushotelli

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

H-kirjain rakennuksen kyljessä ei tarkoita tässä tapauksessa hotellia. Sydämellä varustelta talo on nimittäin oikea Rakkaushotelli, jossa oleilusta veloitetaan tuntitaksan, eikä yövyttyjen öiden perusteella.


Lähde: Emojipedia

Lue myös:

    Uusimmat