Mies haukkui uhria homoksi, pahoinpiteli ja ajoi autolla kohti – 11 kuukautta ehdotonta vankeutta

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluva mies joutuu naista useammin viharikoksen kohteeksi:"Homous on miehille yhä iso rasite" 7:27
Katso myös: Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluva mies joutuu naista useammin viharikoksen kohteeksi:"Homous on miehille yhä iso rasite"

Uhrin mukaan syytetty oli ennen väkivaltaa vaatinut häntä muuttamaan pois asuinalueeltaan.

Mies ajoi autolla tahallaan päin toista miestä ja sen jälkeen hakkasi tämän, koska ei hyväksynyt uhrin seksuaalista suuntautumista, Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden torstaina antamassa tuomiossa kerrotaan.

Käräjäoikeus tuomitsi tekijän, 31-vuotiaan miehen, ehdottomaan vankeuteen. Oikeus otti rangaistusta määrätessään koventamisperusteena huomioon sen, että rikosten vaikuttimena oli uhrin seksuaalinen suuntautuminen.

Syytteissä oli kyse tapahtumista Espoossa maaliskuussa 2020. Uhri kertoi oikeudelle, että ennen väkivaltaa hän oli riidellyt syytetyn kanssa puhelimessa, koska tämä oli sitä mieltä, ettei hänen ollut sopivaa asua silloisella asuinalueellaan seksuaalisen suuntautumisensa takia. Syytetty oli kertonut esitutkinnassa, että samalla alueella asuvat romanit olivat ilmaisseet hänelle, että he haluavat uhrin muuttavan pois.

Puhelun jälkeen uhri oli asuintalonsa pihalla, kun syytetty ajoi paikalle. Oikeuden mukaan syytetty tönäisi uhria autollaan ryömimisvauhdilla, minkä seurauksena uhri kaatui. Sen jälkeen syytetty kävi uhrin kimppuun ja löi ja potki häntä, tuomiossa sanotaan.

"Haukkui homoksi"

Käräjäoikeuden mukaan mies syyllistyi törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja pahoinpitelyyn. Oikeus katsoi, että teolla oli uhrin seksuaaliseen suuntautumiseen perustuva vaikutin.

– Sekä (uhrin) että (syytetyn) kertoman perusteella on selvitetty, että tapahtumien syynä on ollut se, että (uhrin) asumista kyseisellä alueella ei ole pidetty hyväksyttävänä, johtuen hänen seksuaalisesta suuntautumisestaan -- Kirjallisen todistelun perusteella (uhri) oli kertonut lääkärille (syytetyn) haukkuneen häntä homoksi ja käskeneen hänen häipyä, tuomiossa kerrotaan.

Oikeus tuomitsi 31-vuotiaan miehen 11 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Tuomiossa oli mukana myös useita lievempiä rikoksia.

Lue myös:

    Uusimmat