Veitsimies murhasi Turussa vuonna 2021 kolmen lapsen isän – asunnossa ollut nainen esitti kuollutta

Turun Nummen murhan yrityksen kohteeksi joutunut nainen selvisi hengissä tekeytymällä kuolleeksi 9:31
Rikospaikka: Näin poliisi tutki Turun Nummen murhajutun.

Turun Nummen kaupunginosassa kesäkuussa 2021 tapahtunut murha ja murhan yritys olivat tekoina erityisen raakoja ja julmia. 

Alle 30-vuotias mies surmasi yksityisasunnossa lukuisilla teräaseen lyönneillä vuonna 1980 syntyneen kolmen lapsen isän. Asunnossa asunut nainen selvisi tekijän veitseniskuista kuin ihmeen kaupalla hengissä tekeytymällä kuolleeksi kesken väkivallanteon.

Tekijä oli etukäteen kertonut entiselle avopuolisolleen tappavansa naisen.

Hän oli kokenut, että nainen vaikeuttaa hänen entisen avopuolisonsa elämää. Taustalla oli joitain riitoja ja miehen mukaan nainen oli syypää kaikkeen, rikoskomisario Mika Paaer kertoi Rikospaikan haastattelussa. 

Katso jutun alussa olevalta videolta, kuinka poliisi tutki Turun Nummen murhajutun.

Mies oli mennyt veitsen kanssa murhan yrityksen kohteeksi joutuneen naisen kotiin. Asunnossa mies hyökkäsi ensin naisen kimppuun. 

Nainen huusi tilanteessa apuun pihalla tupakalla ollutta miestä ja kun mies tuli sisälle asuntoon, tekijä löi tätä lukuisia kertoja veitsellä eri puolille kehoa. Uhri kuoli heti. 

Myös naiseen mies kohdisti silmitöntä väkivaltaa ja teräaseen iskut aiheuttivat naiselle vakavat vammat. Nainen kertoi myöhemmin poliisille, että hän esitti kuollutta selvitäkseen hengissä.

Todennäköisesti tekijä olisi jatkanut toimintaansa, jos uhri olisi näyttänyt, että on vielä elossa. Tekijähän oli hyvin vakaasti tuonut etukäteen esille surmaavansa etenkin tämän naisen, Paaer sanoi.

Tekijä itse oli henkirikoksen ja henkirikoksen yrityksen jälkeen siinä uskossa, että myös nainen oli kuollut. 

Tapoin molemmat, mies kertoi soittaessaan entiselle avopuolisolleen heti tekojensa jälkeen.

Poliisi sai miehen pian kiinni tekopaikan lähistöltä metsästä. 

Oikeus tuomitsi 1993 syntyneen Toni Petteri Haikosen alentuneesti syyntakeisena tehdyistä murhasta ja murhan yrityksestä 15 vuodeksi vankeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat