Oikeus alensi kuubalaislentopalloilijoiden tuomioita – yhden syyteet hylättiin

Turun hovioikeus hylkäsi yhden kuubalaisen lentopalloilijan tuomion liittyen Tampereen hotelli Ilveksessä tapahtuneeseen raiskaustapaukseen. Lisäksi muiden tuomiot alenivat.

Viisi lentopalloilijaa oli viime vuonna tuomittu törkeästä raiskauksesta viiden vuoden vankeusrangaistukseen Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Oikeus oli katsonut miesten raiskanneen naisen yhdessä.

Kuubalaispelaajat raiskasivat naisen hotellissa 1:08

Hovioikeus katsoi toisin ja jakoi raiskaukset useammaksi erilliseksi rikoskokonaisuudeksi. Tämän myötä yhden lentopalloilijan tuomio muuttui törkeästä raiskauksesta pakottamiseksi seksuaaliseen tekoon, yksi muuttui perusmuotoiseksi raiskaukseksi ja yhden lentopalloilijan syyteet hylättiin kokonaan. Kahden törkeään raiskaukseen tuomitun vankeusrangaistuksia alennettiin.

Osmany Santiago Uriarte Mestre tuomittiin neljän vuoden vankeuteen törkeästä raiskauksesta, Ricardo Norberto Calvo Manzano taas 3 vuodeksi 6 kuukaudeksi. Rolando Cepeda Abreu tuomittiin raiskauksesta 2 vuoden 6 kuukauden vankeuteen ja Abrahan Alfonso Gavilan 1 vuoden 3 kuukauden vankeuteen pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Luis Tomas Sosa Sierraa koskeva syyte hylättiin ja hänet määrättiin heti vapautettavaksi.

Useita eri tekoja

Mestre ja Manzano olivat syyllistyneet törkeään raiskaukseen pakottamalla uhrin useisiin sukupuoliyhteyksiin kanssaan käyttämällä hyväkseen väkivaltaa, uhrin pelkotilaa sekä tämän päihtymyksestä johtuvaa avutonta tilaa. Emätinyhteyksien lisäksi he olivat myös työntäneet peniksensä naisen suuhun. Yhdynnöissä oltiin samanaikaisesti ja tekoja videoitiin.

Tämän jälkeen huoneeseen saapui muita lentopalloilijoita, joille oli heidän kertomansa mukaan sanottu naisen haluavan seksiä. Gavila oli mennyt mitään kysymättä naisen päälle, mutta tämän äänekäs kielteinen suhtautuminen pikkuhousujen riisumiseen oli saanut tämän luopumaan yhdyntäajatuksesta. Siksi tämä tuomittiin pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Toinen lentopalloilija Abreu oli taas sukupuoliyhteydessä naisen kanssa, ja oikeus katsoi edellä kerrotun tapahtuman perusteella näytetyksi, ettei nainen ollut halukas seksiin tämän kanssa.

Kun nainen oli viety toiseen huoneeseen, hän kertoi sielläkin tapahtuneen raiskauksen. Naisen oli vienyt huoneeseen yksi lentopalloilijoista, joka yritti auttaa häntä. Nainen ei kuitenkaan osannut kertoa, kuka hänet raiskasi. Sierran syyte hylättiin, koska saatu dna-näyttö ei tukenut väitettä. Tämä oli myös aiemmin suhtautunut kielteisesti toisen huoneen tapahtumiin.

Hovioikeuden päätöksestä uutisoi ensimmäisenä Aamulehti.

Kuubalaisten raiskaussyytteitä puidaan suljetuin ovin 1:24

Lue myös:

    Uusimmat