Mainos

Oikeudelta turvaamistoimi: Hjallis Promotionin omaisuutta takavarikkoon kolme miljoonaa

Helsingin käräjäoikeus on määrännyt Hjallis Promotionin omaisuutta takavarikkoon enintään kolmen miljoonan euron arvosta väliaikaisena turvaamistoimena Sanoma Trade Oy:n vaatimuksesta. Asia liittyy Hartwall Areenan kauppakiistaan.

Tällainen turvaamistoimi on väliaikainen määräys, jota riidan toinen osapuoli hakee turvatakseen saatavansa tulevan oikeudenkäynnin ajaksi. Varsinainen oikeudenkäynti käydään siis myöhemmin.

Sanoma Trade Oy vaati, että turvaamistoimi annetaan toista osapuolta kuulematta, koska turvaamistoimen tarkoitus saattaa muuten vaarantua.

- Muussa tapauksessa turvaamistoimen tarkoitus voisi vaarantua merkittävästi ottaen huomioon erityisesti Sanoma Trade Oy:lle jo aiheutuneen välittömän taloudellisen vahingon sekä toisaalta Hjallis Promotion Oy Ab:n vilpillisen toiminnan laajuuden ja suunnitelmallisuuden tässä asiassa, Sanoman vaatimuksessa todetaan.

Oikeus määräsi turvaamistoimen Hjallis Promotionia kuulematta.

Riidan syynä on se, että Hjallis Promotion osti 2013 Sanomalta Hartwall Areenan omistukseen oikeuttavia osakkeita ja myi ne sitten kaksi viikkoa myöhemmin eteenpäin.

Hjallis Harkimo on aiemmin julkisuudessa kiistänyt tehneensä kaupassa mitään väärää ja myyneensä pienosakkailta hankkimansa osakkeet eteenpäin ostohinnalla.

"Harhaanjohtavia tietoja"

Osin salaiseksi määrätyssä turvaamistoimihakemuksessa Sanoma ilmoittaa, että Sanoma Trade Oy tulee käynnistämään myöhemmin pääasiana vahingonkorvausoikeudenkäynnin Hjallis Promotion Oy Ab:tä vastaan.

Turvaamistoimihakemuksessa Sanoma perustelee vaatimuksen näin.

- Hjallis Promotion Oy Ab ei ole kertonut salassa käymistään neuvotteluista eikä lopulta myös toteuttamastaan kokonaisjärjestelystä Helsinki Halli Oy:n osakkeisiin liittyen.

- Sanoma Trade Oy on ryhtynyt osakekauppaan Hjallis Promotion Oy Ab:n tietoisesti antamien totuudenvastaisten ja harhaanjohtavien tietojen ja ennakkoedellytysten perusteella. Tällöin Hjallis Promotion Oy Ab on syyllistynyt asiassa vähintään sopimusrikkomukseen, josta välittömästi aiheutuneen vahingon se on velvollinen Sanoma Trade Oy:lle korvaamaan, Sanoma lausuu.

"Salailevaa ja suunnitelmallista"

Sanoman teksti hakemuksessa jatkuu kovana. Sanoman mukaan "Hjallis Promotion Oy Ab:n epärehellinen toiminta on ollut pitkäkestoista ja se on tähdännyt selkeästi vain oman taloudellisen edun tavoitteluun muiden osakkeenomistajien perustelluista oikeuksista piittaamatta."

Sanoman mukaan sille aiheutunut vahinko on suurempi kuin turvaamistoimihakemuksen kolme miljoonaa euroa, mutta katsoo sen nyt riittäväksi.

Oikeus katsoi 29. tammikuuta antamassaan päätöksessä Sanoman osoittaneen todennäköiseksi sen, että saaminen on olemassa. Väliaikaista turvaamistoimea oikeus perusteli sillä, että "on olemassa vaara, että vastaaja kätkee, hävittää tai luovuttaa omaisuuttaan."

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.