Oikea ja nopein tapa pilkkoa avokado – osaatko?

Avokadon pilkkominen on helppoa, kun muistaa käyttää hyväkseen sen kuorta.

Täydellisen kypsä avokado tuottaa usein kotikeittiössä päänvaivaa: miten avokadon voisi pillkoa kauniiksi kuutioiksi, ilman että se muussaantuu täysin?

Salaisuus piilee avokadon kuoressa. Sitä ei nimittäin pidä poistaa, ennen kuin avokado on pilkottu. Avokadoa ei myöskään pilkota kuoren päältä, vaan hedelmän sisältä! Kivi poistetaan puolestaan veitsen avulla.

1. Leikkaa avokado halki kiveä pitkin

2. Toiseen puolikkaaseen jää kiinni avokadon kivi. Älä turhaan taistele ja yritä kaapia sitä lusikalla pois, vaan käytä veistä. Kopauta veitsi kiinni kiveen ja käännä se avokadosta ulos.

3. Työnnä veitsi hedelmän sisään (ei kuoren puolelta) ja pilko se kuutioiksi. Älä kuitenkaan riko kuorta eli paina veitsi kevyesti hedelmän läpi kuoreen asti.

4. Ota avokadokuutiot kuoren sisältä ulos lusikan avulla!

Samalla tekniikalla voit toki tehdä avokadosta vaikkapa suikaleita, joita voit hyödyntää esimerkiksi nigirisusheissa.

Katso videolta, miten tekniikka toimii:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat