Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Oikea ja nopein tapa pilkkoa avokado – osaatko?

Osaatko pilkkoa avokadon oikeaoppisesti?
Osaatko pilkkoa avokadon oikeaoppisesti?
Julkaistu 13.12.2012 15:33

Avokadon pilkkominen on helppoa, kun muistaa käyttää hyväkseen sen kuorta.

Täydellisen kypsä avokado tuottaa usein kotikeittiössä päänvaivaa: miten avokadon voisi pillkoa kauniiksi kuutioiksi, ilman että se muussaantuu täysin?

Salaisuus piilee avokadon kuoressa. Sitä ei nimittäin pidä poistaa, ennen kuin avokado on pilkottu. Avokadoa ei myöskään pilkota kuoren päältä, vaan hedelmän sisältä! Kivi poistetaan puolestaan veitsen avulla.

1. Leikkaa avokado halki kiveä pitkin

2. Toiseen puolikkaaseen jää kiinni avokadon kivi. Älä turhaan taistele ja yritä kaapia sitä lusikalla pois, vaan käytä veistä. Kopauta veitsi kiinni kiveen ja käännä se avokadosta ulos.

3. Työnnä veitsi hedelmän sisään (ei kuoren puolelta) ja pilko se kuutioiksi. Älä kuitenkaan riko kuorta eli paina veitsi kevyesti hedelmän läpi kuoreen asti.

4. Ota avokadokuutiot kuoren sisältä ulos lusikan avulla!

Samalla tekniikalla voit toki tehdä avokadosta vaikkapa suikaleita, joita voit hyödyntää esimerkiksi nigirisusheissa.

Katso videolta, miten tekniikka toimii:

Upotettavan Youtube-videon id

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Rikki menneestä laukusta tulikin vain pieni korvaus – tätä kaikki eivät vakuutuksestaan tiedä: "Saattaa yllättää"Piparit airfryerissa – superhelppo ohje!Joulusiivous mielessä? Älä tee näitä virheitä saunaa pestessä"Ensimmäinen latauskerta on kriittinen" – tarkkana jouluostoksilla, halpatuotteissa piilee turvallisuusriski!Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Martat: Tämä on ehdoton takarajaTyönantajan joululahjassa voi piillä kurja veroyllätys – näin vältät sudenkuopat
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:02
    Vakuutukset

    Rikki menneestä laukusta tulikin vain pieni korvaus – tätä kaikki eivät vakuutuksestaan tiedä: "Saattaa yllättää"

  • 17:44
    Jouluruoka

    Piparit airfryerissa – superhelppo ohje!

  • 14:45
    Sauna

    Joulusiivous mielessä? Älä tee näitä virheitä saunaa pestessä

  • 12:27
    Elektroniikka

    "Ensimmäinen latauskerta on kriittinen" – tarkkana jouluostoksilla, halpatuotteissa piilee turvallisuusriski!

  • 09:04
    Joulukinkku

    Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Martat: Tämä on ehdoton takaraja