Odotus jatkuu edelleen: Applen AirPower-latausalusta mahdollisesti myyntiin syyskuussa

Applen AirPower-latausalustan myyntiintuloa saadaan odottaa vielä ainakin jokunen tovi, sillä Bloombergin raportin mukaan Applen tavoitteena on saada AirPower myyntiin viimeistään syyskuussa. AirPowerin myyntiintulo on kestänyt jo todella kauan, ja viimeisin lykkäys tehtiin raportin mukaan ylikuumenemisongelmian vuoksi.

Alunperin Apple kertoi, että AirPower ei tule myyntiin ennen vuotta 2018. Sen jälkeen Apple ei ole kertonut väliaikatietoja AirPower-latausalustasta tai sen myyntiintulosta.

AirPower ei ole normaali Qi-standardia hyödyntävä langaton latausalusta, vaan sillä voi ladata jopa kolmea laitetta samanaikaisesti. Käyttäjä voi siis ladata alustalla iPhone 8, iPhone 8 Plus tai iPhone X -puhelinta Apple Watch Series 3 -kellon ja AirPods-kuulokkeiden latauskotelon uuden version kanssa. Se voi myös mahdollisesti ladata kahta iPhone-puhelinta samaan aikaan.

Bloombergin raportista paljastuu, että AirPowerissa on laitteelle kustomoitu suoritin sekä karsittu versio Applen iOS-mobiilikäyttöjärjestelmä. Niiden avulla AirPower kykenee kommunikoimaan ladattavien laitteiden kanssa. Applen tavoitteena on tehdä AirPowerista muita latausalustoja huolettomampi, sillä laitteen pitäisi latautua oli laite missä tahansa alustalla. Tämä kuitenkin vaatii paljon lataussensoreita ja on kokonaisuudessaan vaikea toteuttaa.

AirPowerin hintatietoja Apple ei ole vielä paljastanut, mutta joidenkin huhujen mukaan hinta saattaisi olla 200 euron tuntumassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja