Nyt se varmistui: Liverpool jyskyttää pudotuspeleihin – huippupelissä dramaattinen hetki

Liverpool varmisti lohkovoiton ja paikan jalkapallon Mestarien liigan pudotuspeleissä lyötyään Atletico Madridin kotonaan maalein 2–0.

Liverpool voitti edellisessä keskinäisessä koitoksessa kaksi viikkoa takaperin Atleticon värikkäiden vaiheiden jälkeen vieraissa 3–2, mutta nyt voitto oli selkeämpi.

Atletico joutui ahtaalle jo huippuottelun avauspuoliajalla Liverpoolin taidokkaiden ja tuloksekkaiden sommitelmien myötä. Trent Alexander-Arnold oli ottelun hahmoja alustettuaan punapaitojen maalit, jotka viimeistelivät Diogo Jota puskemalla ja Sadio Mané jalallaan yhden kosketuksen tuikkauksella.

Ottelun dramaattisinta hetkeä todistettiin ensimmäisen jakson loppupuolella. Felipe tukaloitti Atleticon asemaa entisestään astuttuaan Manén jaloille takaapäin ulosajon arvoisesti (video jutun ylälaidassa).

Liverpoolin voitto ei ollut tämän jälkeen varsinaisesti uhattuna. Pelailuksi pitkälti menneen toisen jakson jännittäviä hetkiä olivat kaksi VAR-tarkistusta, kun ensin Liverpoolin Jotan maali ja sittemmin Atleticon Luis Suarezin osuma hylättiin paitsioina.

Lohkovoiton ja pudotuspelipaikan varmistaneella Liverpoolilla on neljästä B-lohkon ottelusta täydet 12 pistettä. Porto on lohkokakkosena viidellä pisteellä ja Atletico pinnan päässä portugalilaisista kolmossijalla. AC Milan pitää perää yhdellä pisteellä.

Myös Ajax etenee varmuudella pudotuspeleihin. Sillä on C-lohkossa toistaiseksi niin ikään täydet 12 pinnaa. 

Vuorokautta aiemmin paikkansa Mestarien liigan pudotuspeleissä olivat varmistaneet E-lohkossa Bayern München ja H-lohkossa Juventus.

Mestarien liigan keskiviikon otteluiden lopputulokset:

AC Milan – FC Porto 1–1 (0–1)
Real Madrid – Shahtar Donetsk 2–1 (1–1)
Borussia Dortmund – Ajax 1–3 (1–0)
Liverpool – Atletico Madrid 2–0 (2–0)
Manchester City – Club Brugge 4–1 (1–1)
RB Leipzig – PSG 2–2 (1–2)
FC Sheriff – Inter 1–3 (0–0)
Sporting–Besiktas 4–0 (3–0)

Lue myös:

    Uusimmat