Mitä ihmettä! Madridin historiallinen huippuottelu ratkesi tavalla, josta tullaan puhumaan pitkään

Atletico Madridin ja Liverpoolin välisestä jalkapallon Mestarien liigan ottelusta Wanda Metropolitano -stadionilla ei dramatiikkaa puuttunut. Liverpool juhli 3–2-vierasvoittoa ravisuttavien vaiheiden päätteeksi.

Antoine Griezmann oli astumassa sankariksi, kun hän nosti ensimmäisellä puoliajalla Atleticon 0–2-tappioasemasta 2–2-tasatilanteeseen. Liverpool teki ja päästi ensimmäistä kertaa historiassaan kaksi maalia samalla avausjaksolla Mestarien liigassa.

52. minuutilla ottelu sai voimakkaan käänteen, kun avausjakson hahmo Griezmann potkaisi pallontavoittelutilanteessa Liverpool-tähti Roberto Firminoa holtittomasti kasvoihin ja ranskalainen ajettiin suoralla punaisella kortilla ulos. Hänestä tuli ensimmäinen pelaaja Mestarien liigan historiassa, joka on tehnyt ottelussa kaksi maalia ja ajettu ulos.

Myöhemmin toisella jaksolla Atleticon laitapuolustaja Mario Hermoso hölmöili ällistyttävästi, kun hän kolasi rangaistusalueella Liverpoolin Trent Alexander-Arnoldia selkään. Liverpool sai rangaistuspotkun, josta Mohamed Salah viimeisteli ottelun toisen maalinsa. Hänestä tuli Liverpoolin ensimmäinen pelaaja, joka on onnistunut maalinteossa yhdeksässä peräkkäisessä ottelussa.

C Moren selostaja Tuomas Virkkunen kutsui Hermoson toilailua pitkän päivittelynsä aikana "käsittämättömäksi idiotismiksi".

Video tästä näkyy jutun ylälaidassa.

Vain tovia myöhemmin palloa oltiin viemässä hivenen samantapaisesta tilanteesta pilkulle toiseen päähän, mutta tuomio kumottiinkin pitkän VAR-selvittelyn jälkeen. Tapausta tullaan takuulla puimaan vielä pitkään. Katso tilanne alta.

Liverpool johtaa Mestarien liigan B-lohkoa yhdeksällä pisteellä: sillä on kolmesta ottelusta kolme voittoa. Atletico Madrid ja Porto ovat neljässä pisteessä, ja AC Milan nollilla.

Mestarien liigan tiistain otteluiden lopputulokset:

Besiktas–Sporting 1–4 (1–3)
Club Brugge – Manchester City 1–5 (0–2)
Ajax – Borussia Dortmund 4–0 (2–0)
Atletico Madrid – Liverpool 2–3 (2–2)
FC Porto – AC Milan 1–0 (0–0)
Inter – FC Sheriff 3–1 (1–0)
PSG – RB Leipzig 3–2 (1–1)
Shahtar Donetsk – Real Madrid 0–5 (0–1)

Lue myös:

    Uusimmat