Nyt se tapahtuu! Maailman paksuin vuoristojäätikkö on alkanut sulaa – tutkija huolissaan: "Pisteissä ilmastonmuutos voittaa jäätiköt 250–0"

Live Science -lehti kertoo, että Alaskassa sijaitseva Taku-vuoristojäätikkö on sulamassa. Sen sanotaan kasvaneen huomattavasti viime vuosikymmenten ajan, mutta nyt avaruushallintovirasto Nasan tutkimusten perusteella jäätikkö on alkanut kutistua.

Lehden mukaan Takua ympäröivät naapurijäätiköt ovat kutistuneet jo aiemmin. Toistaiseksi kutistuminen on maltillista, mutta jäätikkötutkija Mauri Pelton mukaan ihmiskunnalla on syytä huoleen.

– Pisteissä ilmastonmuutos voittaa jäätiköt 250–0, hän sanoo Live Science -lehdessä.

Muutos on ennätysnopeaa

Pelton mukaan jäätikössä tapahtuva muutos on niin nopeaa, että se kertoo ilmaston saaneen yliotteen sen normaalista elinkaaresta. Kasvu on vaihtunut kutistumiseksi muutamassa vuodessa.

Fox News kertoo, että Taku-joelle saakka ulottuva saman niminen jäätikkö ei ole kutistunut sitten vuoden 1946. Jäätikkö on 1480 metriä paksu.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja