Nyt se tapahtui – Teslat pystyvät huomisesta lähtien ajamaan itsekseen

Autonominen ajaminen on yksi kuumimmista puheenaiheista automaailmassa. Sen kehitystyön parissa kamppailee autovalmistajien lisäksi myös suuret teknologiayhtiöt kuten esimerkiksi Google ja Apple.

Isot panostukset alkavat pikkuhiljaa kantaa hedelmää, ainakin jos on valmistajien tiedotteita uskominen. Muutama viikko sitten uutisoimme Volvosta, joka ilmoitti testaavansa liikenteessä autonomista ajoa vuonna 2017. Nyt vastaavanlaisia uutisia kuuluu myös Teslan leiristä. Asiasta kertoo The Verge -julkaisu.

Kalifornialainen autovalmistaja ilmoitti eilisessä lehdistötiedotteessaan, että uuden 7.0-ohjelmistopäivityksen myötä Teslat siirtyvät askeleen lähemmäs autonomista ajamista.

Teslan Autosteer-järjestelmä tutkailee sensorien avulla kaistaviivoja ja edessä olevia autoja. Näitä tietoja hyödyntäen auto pystyy pitämään itsensä kaistojen välissä ja oikean etäisyyden päässä edellä ajavasta autosta. Kuljettajan pitää kuitenkin ensin ohjata auto kaistalle, joten kuljettajan läsnäoloa vaaditaan jatkossakin. Ja lisää on tulossa…

Seuraavassa 7.1-käyttöjärjestelmäpäivityksessä ominaisuuksiin lisätään toiminto, jolla auton voi lähettää yksin ajamaan talliin ja hakemaan samasta paikasta.

Käyttöjärjestelmäpäivitykset tulevat saataville vain Tesloihin, jotka ovat käyttöönotettu syyskuun 2015 jälkeen. Tätä aikaisempiin malleihin ei ole asennettu tarvittavia sensoreita. Ominaisuus tulee saataville sekä Model S että hiljattain julkaistuun Model X -malliin.

Tesla-pomo Elon Musk sanoi samaisessa lehdistötiedotteessa, että aika koittaa myös kokonaan autonomiselle ajamiselle, mutta se ei onnistu vielä näillä sensoreilla, ja se vie aikaa useampia vuosia.

Lue myös:

    Uusimmat