Nyt se on tapahtunut: Hybridejä ja sähköautoja myydään jo enemmän kuin dieseleitä – bensa-autojen osuus pudonnut merkittävästi yhdessä vuodessa

Renault Captur on Suomen halvin ladattava hybridi 3:45
Renault Captur on Suomen halvin ladattava hybridi alle 30 000 euron hinnallaan.

Euroopassa myytiin syyskuussa ensimmäistä kertaa enemmän hybridi- ja sähköautoja kuin dieseleitä.

Autojen ensirekisteröinneissä tapahtui Euroopassa syyskuussa jotain, mitä ei ole tapahtunut koskaan aiemmin, kun hybridi- ja sähköautojen osuus kaikista rekisteröinneistä ylitti dieselautojen osuuden.

Vielä vuonna 2012 dieseleitä oli kaikista Euroopassa ensirekisteröidyistä autoista hieman yli 50 prosenttia, mutta alas on tultu ja lujaa. Syyskuussa 2020 niiden osuus oli enää 24,8 prosenttia, kun taas hybridejä ja täyssähköautojen siivu oli 25 prosenttia.

Lukemat perustuvat autokaupan trendejä yli kolmen vuosikymmenen ajan seuranneen JATO Dynamicsin tietoihin.

– Polttomoottoriautot ovat viimein vaihtumassa sähköautoihin. Vaikka se johtuukin pitkälti maiden hallitusten asettamista kannustimista, ovat kuluttajatkin nyt valmiimpia ottamaan uusia teknologioita käyttöön, JATO:n analyytikko Felipe Munoz kertoo.

Bensiinikäyttöiset autot jatkavat vielä toistaiseksi ykkösenä, mutta niidenkin asema heiluu. Vielä vuosi sitten bensa-autojen markkinaosuus oli noin 60 prosenttia, nyt se on enää 47 prosenttia. Samaan aikaan sähköautojen myynnin sekä markkinaosuuden kasvu on ollut kovaa.

Uusia autoja rekisteröitiin Euroopassa syyskuussa prosentin verran enemmän kuin vuosi sitten vastaavana ajankohtana.

Kaikkein myydyin yksittäinen automalli oli Volkswagen Golf. Mercedes-Benzin A-sarjalainen oli suosituin ladattava hybridi. Täyssähköautojen kolmen kärjen muodostivat Tesla Model 3, Renault Zoe ja Volkswagen ID.3.

Lue myös:

    Uusimmat