Nyt puhuu Superliigan taustalla operoiva Real Madrid -pomo – "Uskomme tämän pelastavan jalkapallon"

8:44
Videolla Tulosruudun juttu Superliigasta.

Real Madridin ja hiljattain valtavan myrskyn nostaneen Superliigan puheenjohtajaksi valittu Florentino Perez on antanut oman mielipiteensä jalkapallomaailmaa kuohuttaneesta uutisesta.

Jalkapallomaailma pysähtyi viikonloppuna, kun 12 jalkapallon suurseuraa ilmoitti uuden seurajoukkuekilpailu Superliigan perustamisesta. Uuden kilpailun puheenjohtajaksi valittiin Real Madridinkin puheenjohtajana toimiva Florentino Perez.

Perezin mukaan Superliiga perustettiin turvaamaan seurojen taloustilannetta, joka on kokenut valtavan kolauksen maailmalla vellovan koronaviruspandemian myötä. Perez pitää Superliigaa jalkapallon pelastajana.

– Kun puhun jalkapallon pelastamisesta, tarkoitan sitä, että kaikki voivat elää rauhassa seuraavat 20 vuotta. Tilanne on hyvin dramaattinen. Me uskomme tämän formaatin pelastavan jalkapallon, Perez toteaa El Chiringuiton haastattelussa.

– Katsojamäärät ovat laskussa, oikeudet ovat laskussa, joten jotain täytyi tehdä. Olemme tuhoon tuomittuja.

Perezin mukaan seurat ovat menettäneet satoja miljoonia koronapandemian aikana. Perezin kertoman mukaan pelkästään Real Madrid on menettänyt tuloja peräti 400 miljoonan euron edestä. Vaikea taloustilanne pakotti Euroopan suurseurat reagoimaan.

– Englannin, Italian ja Espanjan isoimpien seurojen oli löydettävä ratkaisu tähän kamalaan tilanteeseen, jossa olemme. Kun sinulla ei ole muuta tulonlähdettä kuin tv-rahat, paras tapa kasvattaa tuloja on järjestää enemmän kiinnostavia pelejä kannattajille. Tulimme tulokseen, että Mestarien liigan sijasta olisimme Superliigassa, mikä helpottaisi menetyksiämme, Perez perustelee.

12 suurseuran suunnitelmat ovat saaneet FIFA:n, UEFA:n ja kansalliset sarjat suunniltaan. UEFA:n puheenjohtaja Aleksandr Ceferin on ilmaissut olevansa valmis tarttumaan koviin toimenpiteisiin karkaavia seuroja kohtaan.

Perez ei ymmärrä, miksi Superliigan perustaminen on saanut niin paljon kritiikkiä jalkapallomaailmassa.

– Me yritämme aloittaa niin pian kuin mahdollista. Puhumme UEFA:n ja FIFA:n kanssa. En tiedä, miksi he ovat niin vihaisia.

– Tämä on kiinnostavaa, koska pelaamme suurseurojen kesken laadukkaita pelejä. Tämä ei ole liiga rikkaille, vaan liiga jalkapallon pelastamiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja