Real Madrid, Liverpool ja useat muut suurseurat sopineet uuden Superliigan perustamisesta – Uefa uhkaa kovilla seurauksilla

Useat jalkapalloseurat ovat sopineet uuden jalkapallon seurajoukkuekilpailun perustamisen periaatteista, kertoo New York Times. Euroopan jalkapalloliitto Uefa on reagoinut tiukkasanaisesti suunnitelmiin.

Seurat ovat keskustelleet uuden sarjan perustamisesta kuukausien ajan ja ovat lehden tietojen mukaan valmiita julkistamaan suunnitelmansa. Keskusteluja niin kutsutusta Superliigasta ovat käyneet muun muassa espanjalaiset Real Madrid ja Barcelona, englantilaiset Manchester United, Manchester City, Liverpool ja Chelsea ja italialaiset Juventus ja AC Milan. Lehden mukaan ainakin 12 seuraa on osoittanut kiinnostuksensa sarjaa kohtaan. Mukana on kuusi seuraa Englannin Valioliigasta, kolme Espanjan La Ligasta ja kolme Italian Serie A:sta.

Uuden suljetun Superliigan syntyminen mullistaisi eurooppalaisen seurajalkapalloilun rakenteita. Tästä huolestuneena Euroopan jalkapalloliitto Uefa ja Englannin, Espanjan ja Italian jalkapallojohto julkaisivat sunnuntaina tiukkasanaisen tiedotteen, jossa mahdolliseen Superliigaan osallistuvia seuroja varoitetaan osallistumisoikeuden menettämisellä kaikkiin muihin kilpailuihin.

– Kyseiset seurat suljetaan kaikista muista kilpailuista kansallisella, eurooppalaisella ja maailmanlaajuisella tasolla. Niiden pelaajilta saatetaan kieltää mahdollisuus edustaa maajoukkueitaan, Uefa tiedotti.

– Pysymme yhtenäisenä pysäyttääksemme tämän kyynisen projektin, joka pohjaa muutaman seuran oman edun tavoitteluun aikana, jolloin yhteiskunta tarvitsee solidaarisuutta enemmän kuin koskaan. Harkitsemme kaikkia käytettävissämme olevia keinoja estääksemme tämän. Jalkapallo pohjaa avoimeen ja urheilulliseen kilpailuun, mitään muuta se ei voi olla.

Julkilausuma päättyy kiitoksiin kaikille niille seuroille, etenkin Ranskasta ja Saksasta, jotka ovat kieltäytyneet lähtemästä mukaan.

–  Kutsumme kaikki jalkapalloa rakastavat, niin kannattajat kuin poliitikotkin, liittymään tähän taistoon tällaista projektia vastaan. Tämä jatkuva itsekkyys muutamalta (seuralta) on jatkunut liian kauan. Liika on liikaa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja