Nyt löytyi todellinen igluautojen kuningas! Imatralainen Toni kaivoi kaverinsa kanssa autoa lumesta yli tunnin: "Hikihän siinä tuli, vaikka oli -17 astetta pakkasta"

0:20
MTV Uutiset kertoi viime viikolla iglu-Audista, joka herätti pahennusta Helsingin keskustassa.

Imatralla asuva Toni Hytönen oli eilen hakemassa kaverinsa kanssa autoa kadun varresta, kun miehille iski hetkeksi epätoivo. Missä auto on? Hetken kadun vartta kierrettyään he huomasivat lumikasan, joka oli epäilyttävästi auton muotoinen.

Olihan kaverin punainen, 90-luvun Seat pari viikkoa seissyt käyttämättä ja luntakin oli satanut, mutta silti se, ettei autosta näkynyt punaisen häivääkään, sai miehet nauramaan.

– Siinä oli auton päällä metrin verran lunta ja aura heittänyt lisää päälle, Hytönen kertoo MTV Uutisille.

– Ei sitä heti edes tajunnut, että voiko tämä olla tottakaan. Meitä vaan nauratti, se lumen määrä oli jo jotain koomista.

Kaverin auto oli ollut pysäköitynä kadun varteen parin viikon ajan. Mies oli muuttanut silloin toiseen paikkaan ja auto oli jäänyt odottamaan hakemista.

Monta peukkua ja kuittausta

Hytönen vakuuttaa, että auto oli ollut pysäköitynä sääntöjen mukaisesti, luvallisella paikalla. Muita autoja ei lumen uhriksi ollut samalla tavalla joutunut. 

Kaverukset kaivoivat autoa lapioiden ja kolien avulla lopulta tunnin ajan. Hiljalleen punainen väri alkoi pilkottaa lumen alta.

– Hikihän siinä tuli, vaikka oli -17 astetta pakkasta. Ja tänään on pohkeet ja hartiat kyllä kipeät, mies nauraa.

– Aika monta peukkua ja huvittunutta kommenttia me ohikulkijoilta saimme. Välillä meinasi alkaa ihan v**uttaa, mutta sitten taas nauratti.

– Loppupeleissä emme jaksaneet kaikkea edes kaivaa vaan haimme apuvoimaksi toisen auton, jolla hinasimme auton pois kasasta. 

"Elkää syyttäkö auraajia"

Auto ei kuitenkaan ollut moksiskaan iglusta vaan toimi moitteetta saman tien. 

Hytönen tietää, että myös Imatralla lumentulo on herättänyt tutun keskustelun siitä, että jättävätkö auraajat kiusallaan lunta ihmisten autojen ja kotipihojen ympärille. 

Hän vakuuttaa, ettei suinkaan syytä auraajia auton kohtalosta. Hänen auraajana toimiva tuttavansa oli kiusoitellut, ettei hän uskaltaisi laittaa kuvaa Imatran paikalliseen Facebook-ryhmään. 

Hytönen laittoi – ja kommentteja sateli.

– Oikeastaan pelkästään positiivista. Ja kirjoitin saatteeksi, ettei auraajia saa solvata. Kyllähän tämä on omakin virheemme, kun auto seisoi siellä niin kauan. Olemme itse nauraneet tätä eilisestä lähtien. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja