Mainos

Nyt käy sääliksi – muutamalla satasella myyty autonraato olikin miljoonien arvoinen

Kuuluisalle kilpa-ajajalle kuulunutta autoa etsittiin pitkään. Lopulta se löydettiin ja ostettiin romuauton hinnalla – kohta se myydään miljoonilla.

Craigslist-ilmoituspalstalla myynnissä ollut auto osoittautui todelliseksi jättipotiksi. 700 dollaria eli alle 650 euroa maksanut Corvette kuului yhdysvaltalaiselle yrittäjälle ja suositulle kilpa-autoilijalle Briggs Cunninghamille.

Myynti-ilmoituksessa auton kerrottiin virheellisesti olevan vuosimallin 1953 Corvette Frame. Todellisuudessa se oli Number 1 Cunningham Corvette vuodelta 1960.

Cunningham omisti kolme samanlaista Corvettea, jotka hän oli numeroinut. Autot 2 ja 3 ovat löytyneet jo aiemmin, mutta auto numero 1 odotti löytäjäänsä pitkään.

Cunningham ajoi kilpaa kyseisillä autoilla, mutta sittemmin hän muutti ne liikennekäyttöön soveltuviksi ja myi eteenpäin.

Auto oli varsin heikossa hapessa, kun se löydettiin. Entisöinti kestää noin vuoden ja se tulee maksamaan noin puoli miljoonaa dollaria. Auton myyntihinnaksi on kuitenkin arvioitu 3–7 miljoonaa dollaria – mahdollisesti jopa enemmän.

Autoharvinaisuudesta uutisoi aiemmin muun muassa Iltalehti.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.