Nyt jo FBI varoittaa älytelevisioista – voidaan hakkeroida: "Pahimmillaan hän voisi panna päälle makuuhuoneesi television kameran ja mikrofonin..."

8:00
Vanhat neuvot eivät suojaa – näin vältyt nettihuijaukselta

FBI varoittaa kansaa "liian" älykkäistä televisioista.

FBI Portlandissa varoittaa kansalaisia älytelevisioiden vaaroista. Oregonin FBI julkaisee joka viikko tekniikkaan liittyvän vinkkijulkaisun. Tekstissään Beth Anne Steele varoittaa älykkäistä televisioista.

– Älytelevisioita kutsutaan älykkäiksi, koska ne ovat yhteydessä nettiin. Niiden avulla voi käyttää suosittuja suoratoistopalveluja ja sovelluksia. Monissa on myös mikrofoni heille, jotka ovat liian laiskoja tarttuakseen kaukosäätimeen, Steele kuvailee.

– Monissa uudemmissa televisioissa on myös sisäänrakennetut kamerat. Joskus kamera käyttää kasvojentunnistusta, jotta TV tietää, kuka katsoo, ja voi ehdottaa ohjelmia.

"Televisio voi olla myös hakkereille portti kotiisi"

Steelen mukaan älytelevisioissa on kuitenkin tietoturvariskinsä.

– Sen riskin lisäksi, että tv-valmistaja ja sovelluskehittäjät voivat kuunnella ja katsella sinua, televisio voi olla myös hakkereille portti kotiisi, Steele sanoo.

Aiemmin myös tietoturvayritys ESET varoitti kansaa siitä, etteivät monet Android-televisioiden omistajat aavistakaan, minkälaisen uhan suojaamaton elektroniikkalaite voi muodostaa.

Steelen mukaan hakkeri voisi ottaa huonosti suojatun television hallintaansa ja esimerkiksi vaihtaa kanavia ja äänentasoa.

– Pahimmillaan hän voisi panna päälle makuuhuoneesi television kameran ja mikrofonin ja nettivakoilla sinua hiljaa, Steele toteaa.

Mahdolliset salasanat tulisi vaihtaa

Steelen mukaan ennen television ostoa tulisikin selvittää, millaisia ominaisuuksia televisiossa on, ja miten niitä hallitaan. Saako mikrofonit, kamerat ja mahdollisen datankeruun pois päältä halutessaan? Mahdolliset oletussalasanat tulisi vaihtaa.

– Jos kameraa ei saa pois päältä, vaikka haluaisit, pala mustaa teippiä linssin päällä on perustason vaihtoehto, Steele sanoo.

Lähde: FBI.gov

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja