Lataatko puhelintasi kaupan tai juna-aseman USB-pisteellä? Rikolliset voivat viedä tietosi jo tätäkin kautta

2:15
Älä osta sokkona! Tässä kuluttajan muistisäännöt verkkokauppoihin

Julkisia USB-latauspisteitä esimerkiksi kauppakeskuksissa ja lentokentillä tulisi välttää, varoittaa jenkkiviranomainen.

Los Angelesin viranomaiset varoittavat kansalaisia julkisista USB-latauspisteistä. Julkisia USB-latauspisteitä löytyy esimerkiksi busseista, kauppakeskuksista, lentokentiltä ja juna-asemilta.

– Matkaajien tulisi välttää julkisten USB-latauspisteiden käyttöä lentokentillä, hotelleissa ja muissa sijainneissa, koska ne voivat sisältää vaarallisia haittaohjelmia, Los Angelesin piirisyyttäjä kirjoittaa.

Levittävät haittaohjelmia

Piirisyyttäjän mukaan rikollisten on mahdollista levittää haittaohjelmia USB-asemien kautta. Haittaohjelma voi siirtyä puhelimeen, lukita sen tai lähettää puhelimesta tietoa eteenpäin.

– Se voi joko tarkkailla puhelinta reaaliajassa, ladata tietoa puhelimesta ja toisinaan kloonata puhelimen kokonaan ilman, että sitä täytyy edes käyttää, apulaispiirisyyttäjä Luke Sisak kommentoi.

Lataa USB:n sijaan "perinteisin metodein"

Piirisyyttäjän mukaan puhelinta tulisi ladata perinteisestä pistorasiasta tai esimerkiksi oman auton pistokkeesta. Hätätilanteissa auttaa varavirtalähde.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja