Lataatko puhelintasi kaupan tai juna-aseman USB-pisteellä? Rikolliset voivat viedä tietosi jo tätäkin kautta

2:15
Älä osta sokkona! Tässä kuluttajan muistisäännöt verkkokauppoihin

Julkisia USB-latauspisteitä esimerkiksi kauppakeskuksissa ja lentokentillä tulisi välttää, varoittaa jenkkiviranomainen.

Los Angelesin viranomaiset varoittavat kansalaisia julkisista USB-latauspisteistä. Julkisia USB-latauspisteitä löytyy esimerkiksi busseista, kauppakeskuksista, lentokentiltä ja juna-asemilta.

– Matkaajien tulisi välttää julkisten USB-latauspisteiden käyttöä lentokentillä, hotelleissa ja muissa sijainneissa, koska ne voivat sisältää vaarallisia haittaohjelmia, Los Angelesin piirisyyttäjä kirjoittaa.

Levittävät haittaohjelmia

Piirisyyttäjän mukaan rikollisten on mahdollista levittää haittaohjelmia USB-asemien kautta. Haittaohjelma voi siirtyä puhelimeen, lukita sen tai lähettää puhelimesta tietoa eteenpäin.

– Se voi joko tarkkailla puhelinta reaaliajassa, ladata tietoa puhelimesta ja toisinaan kloonata puhelimen kokonaan ilman, että sitä täytyy edes käyttää, apulaispiirisyyttäjä Luke Sisak kommentoi.

Lataa USB:n sijaan "perinteisin metodein"

Piirisyyttäjän mukaan puhelinta tulisi ladata perinteisestä pistorasiasta tai esimerkiksi oman auton pistokkeesta. Hätätilanteissa auttaa varavirtalähde.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.