Muodokkaiden naisten alusvaatteita mainostettiin laihojen mallien päällä – somessa raivostuttiin: ”Ette sitten löytäneet plusmalleja?”

2:32
Näistä merkeistä tunnistat vääränkokoiset rintaliivit!

Monet naiset pettyivät tunnettuun vaatebrändiin, joka markkinoi muodokkaiden naisten alusvaatteita hoikkien alusvaatemallien päällä, kertoo amerikkalaissivusto Fox News.

Kauneus ei ole iästä tai koosta kiinni. Esimerkiksi Ashley Graham tai Tyra Banks on osoittaneet etenkin mallimaailmalle ja vaatebrändeille, että myös kurvikas nainen voi poseerata lehtien kansissa upeana ja itsevarmana.

Monet vaatebrändit ovat alkaneetkin suosia tavallisia ihmisvartaloita langanlaihojen mallien sijaan. Kehopositiivisuus näkyy myös muodokkaampien naisten vartalotyypille soveltuvina vaatemallistoina.

Plus Size Baby on vaateyritys ja verkkokauppa, jonka vaatteet ovat suunnattu muodokkaille ja mukavuudenhaluisille naisille.

Nyt vaatebrändi on kuitenkin joutunut myrskyn silmään, sillä sen viimeaikainen markkinointi on pahasti sen perusajatusta vastaan.

Brändiä syytetäänkin sen kohderyhmän pilkkaamisesta.

Markkinointikulman valinta hämmentää: "Se sai minut tuntemaan itseni kuvottavaksi"

Vaateyrityksen markkinointikulman valinta on hämmentävä. Joko brändi halusi huonolla yrityksellään ilmentää, kuinka joustavia vaatteet ovat tai sitten kyseessä on epäonnistunut yritys, jolla halutaan vääriställä tavalla osoittaa, kuinka paljon brändin alusvaatteet hoikentavat vartaloa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Asia nostettiin tapetille toukokuun alussa, kun Kristin Russell otti kantaa kohahduttaviin mainoksiin. Syvästi järkyttynyt nainen oli pettynyt näkemäänsä: mainoksessa poseeraa kyljellään makaava nainen, joka venyttää päällään olevia alushousuja kädellään.

Toisessa kuvassa hoikka malli on sujahtanut pitkien housujen toiseen lahkeeseen pidellen kädellään tyhjillään olevaa lahjetta.

– Mainosten katsominen sai minun tuntemaan itseni kuvottavaksi, Kristin kuvailee The Sunille.

Yritystä vaaditaan lopettamaan toimintansa

Keskustelua on käyty raivokkaasti myös Twitterin puolella. Alusvaatemainokset ovat saaneet sekä miehet että naiset ihmetyksen valtaan. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Ette sitten löytäneet plusmalleja? eräs tiedusteli.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– En ole ikinä nähnyt pluskokoisia vaatteita esiteltävän näin – ja rehellisesti, tämä on häpeällistä, Justine-niminen käyttäjä kommentoi kuvien kera.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– Plus Size Babyn pitää lopettaa koko yrityksensä ja verkkokauppansa – hävetkää, toinen komppasi.

Jos julkaisu ei näy, voit katosa sen täältä

– Brändi haluaa viestiä, että ”ole ylpeä kehostasi”, mutta samaan aikaan he markkinoivat alushousujaan nimittämällä niitä ylisuuriksi.

Jos julkaisu ei näy,m voit katsoa sen täältä

– Hetkinen, olette pluskokoisia vaatteita myyvä yritys ja käytätte plusmalleja – paitsi alusvaatekuvissa? Te ihan tosissanne olette laittaneet XS-kokoisen mallin näyttämään, kuinka isoja vaatteenne ovat. Oletteko tosissanne, toinen kysyi pöyristyneenä.

Facebook-julkaisun tehnyt Kristin toivoo, että mainoksen saama laaja huomio saa vaateyrityksen muuttamaan toimintamallejaan.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja