Nyt ammutaan kovilla: Ranska suunnittelee polttomoottoriautoille jopa 50 000 euron lisäveroa

Peugeot e-Legend on kaunis kuin koru 1:00
Peugeotin sähköautokonsepti e-Legend on kaunis kuin mikä.

Luonteeltaan janoisia polttomoottoriautoja voi olla kohta astetta vaikeampi saada kaupaksi Ranskassa. Uutistoimisto Bloombergin mukaan maassa suunnitellaan 50 000 euron lisäveroa suuripäästöisille autoille.

Ranska on Euroopan toiseksi suurin automarkkina, mutta mistään urheiluautojen paratiisista ei todellakaan ole kyse. Maan hallitus nimittäin kaavailee mojovaa korotusta jo ennestään raskaisiin veroihin, joita kohdistetaan uusiin suuripäästöisiin autoihin.

Hallituksen tavoitteena on lätkäistä jopa 50 000 euron lisävero yli 225 hiilidioksidigrammaa kilometrillä päästäville autoille. Ensi vuonna maksimivero tulee olemaan 40 000 euroa, mutta vuodelle 2022 se haluttaisiin nostaa 50 000 euroon.

Kaikkein korkein vero lätkäistäisiin vain yli 100 000 euron autoihin, sillä veron määrä ei saa ylittää 50 prosenttia auton hinnasta.

Eniten luksusautovalmistajia kismittänee se, että vero iskee kovasti niiden tuottoisimpiin kuuluviin ajoneuvoihin eli katumaastureihin.

– Tämä olisi verrattain huono uutinen super- ja luksusautoille sekä kuolinisku ulkomailta tuoduille autoille, Jato Dynamicsin analyytikko Felipe Munoz kertoo Bloombergille.

Tällä hetkellä lisäveron määrä on korkeintaan 20 000 euroa. Se tosin korotettiin kyseisiin lukemiin vasta alkuvuodesta, jota ennen vero oli enimmillään 12 500 euroa. Veroja on siis nostettu todella nopealla aikataululla.

Lähde: Bloomberg

Lue myös:

    Uusimmat