Energiaministeri: Ranska lopettaa bensiini- ja dieselautojen myynnin vuoteen 2040 mennessä

Ranskan uusi energiaministeri on ilmoittanut, miten maa kykenee saavuttamaan ilmastosopimuksen mukaiset tavoitteensa.

Ranska aikoo lopettaa bensiini- ja dieselautojen myynnin vuoteen 2040 mennessä, kertoo maan uusi energiaministeri Nicolas Hulot. Näin Ranska pyrkii saavuttamaan Pariisin ilmastosopimuksen mukaiset tavoitteensa.

Lausunnossaan ministeri myönsi, että tavoite on tiukka erityisesti autonvalmistajille.

Hänen mielestään maan autoteollisuus on kuitenkin valmis muutokseen. Ranskalaiset autonvalmistajat Peugeot, Citroen ja Renault pärjäsivät viime vuonna loistavasti Euroopan ympäristökeskus EEA:n listauksessa, jossa verrataan autojen kasvihuonekaasupäästöjä. Ranskalaisvalmistajat valtasivat listan kolme kärkisijaa suurten valmistajien luokassa.

Monet Euroopan maat ovat kertoneet suunnitelmistaan, joilla on tarkoitus korvata bensiini- ja dieselautoja sähköisillä menopeleillä. Saksa tahtoo, että maassa olisi käytössä miljoona sähköautoa vuoteen 2020 mennessä.

Sähköautojen menekki Euroopassa on vielä laimeaa perinteisiin autoihin verrattuna. Viime vuonna Länsi-Euroopassa rekisteröidyistä uusista autoista vain 3,6 prosenttia oli sähkö- tai hybridiautoja.

Suomessa luvut ovat vielä vaatimattomampia. Tammi-toukokuun loppuun mennessä Suomessa rekisteröitiin yhteensä 215 sähkökäyttöistä henkilöautoa, reilusti alle prosentti kaikista rekisteröidyistä henkilöautoista.


---

1:09

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja