Nyrkkinaintia ja anaaliseksiä – koululaisille jaetusta RFSU:n seksiesitteestä nousi äläkkä Ruotsissa

Peruskouluikäisten koulussa jaettu seksuaalikasvatusesite nousi otsikoihin sisältönsä vuoksi. RFSU:n edustajan mukaan kyseistä esitettä ei ole suunnattu lapsille tai nuorille.

Uumajalaisessa peruskoulussa jaettu seksuaalikasvatusesite aiheutti hämmästystä, kertoo Aftonbladet. Ruotsalaiskoulusta löytyneessä RFSU:n esitteessä kerrottiin esimerkiksi anaaliseksistä ja "fistaamisesta".

Esite antoi ohjeita muun muassa anaaliseksiin

Fistauksessa työnnytään kädellä tai käsillä emättimeen tai peräaukkoon. Esitteessä kehotettiin etenemään varovasti varsinkin aluksi, sekä käyttämään runsaasti liukuvoidetta.

– Se ei ole sopivaa. Otamme asian puheeksi, rehtori Katarina Lundqvist kommentoi.

Kyseinen esite ei sovi nuoremmille

Esitettä oli hankittu yhdessä muiden esitteiden kanssa oppilasterveydenhuoltoon, jonka kautta oppilaat hakeutuvat esimerkiksi kuraattorille ja koulupsykologille.

Lundqvistin mukaan hän ei ole tutustunut kaikkeen koulussa jaettavaan materiaaliin henkilökohtaisesti, eikä tiennyt kyseisen esitteen sisällöstä. Hän kertoi ottavansa asian puheeksi kouluterveydenhuollon kanssa ja tutustuvansa esitteeseen ennen kuin sen mahdollisesta poistamisesta päätetään.

Lundqvistin mukaan on tärkeää jakaa oppilaille heille soveltuvaa tietoa, mutta kyseinen esite ei sovi nuoremmille oppilaille; hän myös huomauttaa, että aikuisen olisi aina tärkeää olla mukana tutustumassa seksuaalisuuteen liittyviin materiaaleihin nuoren kanssa, ja vastaamassa esimerkiksi herääviin kysymyksiin.

RFSU: Esitettä ei tarkoitus käyttää koulumateriaalina

RFSU on julkaissut kyseisen Sex och trans -esitteen jo vuonna 2015. RFSU:n edustajan mukaan kyseistä esitettä ei ole ollut tarkoitus käyttää varsinaisena koulumateriaalina eikä sitä ole suunnattu lapsille.

– Esitettä voivat käyttää organisaatiot, jotka työskentelevät transkysymysten kanssa, edustaja Hedvig Nathorst-Böös sanoo.

Kyseisen esitteen kuvakieli ovat Nathorst-Böösin mukaan "suorasanaisempaa" kuin muissa RFSU:n materiaaleissa.

– Näimme tarpeen materiaalille, joka ei keskity vain seksuaaliterveyteen, vaan myös seksuaalisiin käytäntöihin.

Osia kyseisestä esitteestä on myös suomennettu esimerkiksi Seksi ja trans -oppaaseen.

Katso myös: Ei vain suriseva sauva! Tällaisia ovat nykyaikaiset seksilelut, jotka maksavat jopa satoja euroja:

Tällaisia ovat nykyaikaiset seksilelut 9:03

Lue myös:

    Uusimmat