Nuorten MM-kisoissa mitaleita rohmuava Anita Korva, 19, myöntää: Oli lyödä maajoukkuetavarat myyntiin

MM-menestyjä Anita Korvan uralla nopea käänne –"Olin jo myymässä maajoukkuevarusteita" 4:09
Videolla Anita Korvan haastattelu.

Meneillään olevissa hiihdon nuorten MM-kotikisoissa Anita Korva, 19, on jo napannut kaksi mitalia. Korva ei sano olevansa täysin yllättynyt menestyksestä. Silti, huippusuoritukset ovat tuoneet käänteen hyvin vaikean alkukauden jälkeen.

Korva nappasi tiistaina nuorten MM-kisoissa toisen pronssimitalin, vapaan viideltä kilometriltä.

– Alkukauden jälkeen tuo oli, ei nyt yllätys, mutta positiivinen onnistuminen. En olisi vielä pari kuukautta sitten uskonut, Korva miettii MTV Urheilulle.

Kainuun Hiihtoseuraa edustava Korva taisteli syksyllä sairasteluhuolien keskellä. Leirejä jäi väliin ja harjoittelu typistyi.

– Muistan sen, kun jossain vaiheessa tuli reppu täynnä maajoukkuekamppeita kotiin. Taisin sanoa, että pistän nämä kirpputorille.

– En mää näitä kuitenkaan tarvitse, Korva hymyilee, kaiken jälkeen.

– Täällä joukkueen fysioterapeutti sovitteli palkintopallia varten takkia. Tuli mieleen tuo. Nyt sovitellaan ja silloin olin myymässä.

– Kunto on noussut aika nopeasti. Se on yllättänyt vähän itsenikin. Tosi hyvä nähdä, että pystyy selviytymään vaikeuksista todella nopeasti, Korva iloitsee.

Loppukaudelle Korva toivoo myös aikuisten tasolta tasonmittauksia.

– Täällä vastassa olleista hiihtäjistä osa on pyörinyt siellä jo jonkin verran. Olisi mukava päästä haastamaan sinne. En ole ihan hirveästi miettinyt tuota, varsinkaan tänä talvena, kun niin vähän olen päässyt hiihtämään kilpaa.

– Mutta lopputalvesta kiinnostaisi lähteä käymään maailmancupin puolella, Korva vakuuttelee. 

Lue myös:

    Uusimmat