Päävalmentaja vihjailee: Lahden MM-hiihdoissa hurjastellut Anita Korva tyrkyllä myös Seefeldiin

Hiihtomaajoukkueen päävalmentaja tyytyväinen nuorten MM-esityksiin 3:13
Maajoukkueluotsi Matti Haavisto kommentoi nuorten MM-esityksiä ja Seefeldin MM-valintoja MTV Urheilulle.

Maastohiihdon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Lahdessa jo kaksi pronssia saavuttanut Anita Korva saattaa tehdä myös aikuisten arvokisadebyyttinsä tänä keväänä. 

Media tiedusteli keskiviikkona Suomen maajoukkueen päävalmentajalta Matti Haavistolta jo valinnoista 20. helmikuuta alkaviin Seefeldin MM-kisoihin. 

Yksi mielenkiintoinen nimi on 19-vuotias Korva, joka on ikäluokkansa suurin lupaus Suomessa.  

– Anitan näytöt täältä ovat vahvasti mukana, kun MM-joukkuetta valitaan. En ole edes Anitan kanssa keskustellut, mikä matka häntä mahdollisesti kiinnostaisi Seefeldissä, mutta meillä saattaa olla vapaan sprintti sellainen, mihin tunkua ei niin paljon ole, Haavisto kommentoi. 

– Kaksi vuotta sitten täällä Lahden MM-kisoissa tuli meidän parhailta nimiltä kieltäytymisiä sprintistä, päävalmentaja lisäsi.

Korva on hiihtänyt vapaan sprintin kertaalleen maailmancupissa. Hän oli 41:s vuosi sitten Salpausselällä. Hän voi antaa vielä näyttöjä MM-kisoihin Imatran SM-hiihdoissa ja Lahden maailmancupissa 9. helmikuuta. 

Toinen kiinnostava nimi sprinttivalinnoissa on ampumahiihtäjänä paremmin tunnettu Mari Eder

– Mari tulee Imatran SM-kisoihin hiihtämään sprintin ja hiihtää täällä Lahden maailmancupissa sprinttiviikonloppuna. Hän tekee sitten sen jälkeen päätöksen. Tietysti pitää vielä katsoa mahtuuko hän sprinttinelikkoon, Haavisto summasi. 

Lue myös:

    Uusimmat