Nuorten Leijonien ykkössentteri lopullisesti ulkona MM-kisoista: "Kaikkemme teimme"

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen kantaviin voimiin lukeutunut hyökkääjä Aatu Räty ei pysty osallistumaan tapaninpäivänä alkaviin nuorten MM-kisoihin koronakaranteenin takia. Jääkiekkoliitto tiedotti asiasta ennen Nuorten Leijonien MM-avausta.

Räty altistui koronavirukselle seurajoukkueessaan Mikkelin Jukureissa eikä pystynyt matkustamaan joukkueen mukana Kanadaan. Hän vapautui karanteenistaan ennen nuorten MM-kisojen alkua, mutta viimeinen toivo Rädyn saamisesta kisajoukkueeseen mureni joulupäivänä Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n päätöksellä.

– Kaikkemme teimme, mutta eilen saimme IIHF:ltä virallisen päätöksen, että hän ei voi liittyä MM-joukkueeseen. Päätös oli pettymys, ei sitä voi kieltää, Nuorten Leijonien GM Kimmo Oikarinen sanoi ennen joulupäivän harjoituksia Suomen jääkiekkoliiton tiedotteessa.

– Osaltamme asia on loppuun käsitelty. Nyt katseet sunnuntaina alkavaan turnaukseen, Oikarinen päätti.

Rätyä oli kaavailtu Suomen ykkösketjun keskushyökkääjän paikalle, joten menetys on kova. Aatonaaton valmistavassa harjoitusottelussa Nuorten Leijonien ykköstä johti KalPassa SM-liigaa pelaava Juuso Mäenpää.

Lue myös:

    Uusimmat