Nuoret Leijonat hävisi MM-kenraalin – ratkaisu vasta loppuminuuteilla

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkue hävisi hallitsevalle maailmanmestarille Kanadalle maalein 3–5 lauantain vastaisena yönä pelatun harjoitusottelun.

Maalittoman ensimmäisen erän jälkeen Suomi meni 1–0-johtoon Niko Huuhtasen maalilla. Kanadan Brennan Othmann ehti tasoittaa ottelun, mutta Ville Koivunen vei Suomen ylivoimalla jälleen johtoon. Toisen erän loppupuolelle Kanada tasoitti ja meni lopulta 3–2-johtoon Brandt Clarken ja Connor Bedardin maaleilla.

Kolmannessa erässä Joakim Kemell tasoitti ylivoimalla tilanteeseen 3–3. Kanada vei kuitenkin pelin erän loppupuoliskolla nimiinsä Bedardin osumalla sekä tyhjään maaliin iskeneen Logan Stankoven maalilla.

Suomen maalilla Jani Lempinen torjui 40 kertaa, Kanadan maalilla Thomas Millic torjui 19 kertaa.

Ottelu kuului MM-leiriin, jonka aikana joukkueet valmistautuvat tapaninpäivänä Kanadan Halifaxissa ja Monctonissa alkaviin maailmanmestaruuskilpailuihin.

Nuoret Leijonat hävisi myös Yhdysvalloille 2–5 varhain tiistaiaamuna pelatun harjoitusottelun.

Viime vuonna hopeaa saanut Suomi aloittaa MM-kilpailut maanantaina kohtaamalla Sveitsin. Alkulohkossa vastassa ovat myös Slovakia, Latvia ja Yhdysvallat, joka jäi edellisissä MM-kilpailuissa puolivälieriin.