Nummelan perhesurmasta epäilty mies ei aio kertoa mitään vaimonsa kuolemasta – poliisi luonnehtii tilannetta poikkeukselliseksi

Poliisi epäilee murhaa perhepiirissä Vihdissä – MTV rikospaikalla 2:46
Katso video: MTV vieraili Nummelan rikospaikalla

Vihdin Nummelassa tapahtuneesta murhasta epäilty 36-vuotias on ilmaissut poliisille, ettei hän aio lausua mitään vaimonsa kuolemaan johtaneista tapahtumista. Poliisi odottaa nyt, saako puolustusasianajaja neuvoteltua miehen kanssa. 

Epäilty henkirikos tapahtui Vihdin Nummelassa 6. toukokuuta. Teosta epäilty perheenisä on paraikaa Vantaan vankilassa tutkintavankeudessa, mutta hän ei ole ollut halukas selvittämään tapahtumien kulkua poliiseille. 

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Rauli Salosen mukaan tutkinnassa on nyt tilanne, jossa epäillyn puolustusasianajaja selvittää, mitä asioita mies olisi tulevissa kuulusteluissa mahdollisesti halukas kertomaan.

Tutkinnanjohtajan mukaan kuulusteluissa on käytetty tulkkia, mutta minkäänlaisesta kielimuuriasiasta ei poliisin mukaan ole kyse. 

– Häntä kuultiin teon jälkeen varhaisessa vaiheessa hyvinkin lyhyessä ajassa. Silloin esitutkinnassa ei käytännössä saatu minkäänlaista kertomusta. Epäilty ei lausunut yhteenkään kysymykseen juurikaan mitään. Häntä ei ole sittemmin kuultu, koska käytännössä mitään uutta ei ole saatu. Puolustusasianajaja keskustelee päämiehensä kanssa ja ilmoittaa, kun on jotakin kerrottavaa, Salonen sanoo.

Lukuisia todistajia kuultu

Rikoksesta epäillyllä henkilöllä ei toki ole minkäänlaista velvoitetta edesauttaa poliisia tutkinnassa. Tutkinnanjohtaja luonnehtii tilanteen olevan silti poikkeuksellinen poliisin näkökulmasta.

– Hyvin harvoin on tilanne, että epäilty ei lausu mitään. Toki epäilty voi kiistää tekonsa, mutta täysi vaikeneminen on harvinaisempaa, Salonen kuvailee.

Koska epäilty ei ole ollut yhteistyöhaluinen, poliisi on joutunut perustamaan näytön rakentumisen muiden seikkojen varaan. Tutkinnanjohtajan mukaan asiassa on kuultu lukuisat määrät todistajia. Lisäksi poliisi odottaa teknisten tutkintatulosten valmistusmista.

– Todistajien kuuleminen ei tietenkään tuo selvyyttä itse tekoon, mutta luo sen muun ympäristön, johon voimme näyttöä rakentaa. Kun saamme teknisen tutkinnan lausunnot, voimme sitoa oikeat tapahtumat ja henkilöt toisiinsa. 

Tutkinnassa ei ole toistaiseksi tullut ilmi, millainen tilanne veritekoa edelsi ja mikä miehen epäillyn teon selittäisi. Siksi Salonen ei voi asiaa kommentoida. Myös mahdolliset tiedot tekovälineestä poliisi pitää itsellään tutkinnan keskeneräisyyteen vedoten.

Rikosta tutkitaan murhan rikosnimikkeellä, joka viittaa suunnitelmalliseen ja erittäin raakaan tai julmaan tekotapaan.

Asunnossa ei ulkopuolisia

Poliisin mukaan perhe on muuttanut Vihdin Nummelaan tämän vuoden alussa. MTV Uutisten tietojen mukaan miehellä ja edesmenneellä vaimolla on kolme lasta. 

Tutkinnassa ei poliisin mukaan toistaiseksi ole tullut ilmi viitteitä siitä, että asunnossa olisi ollut tapahtumien aikaan ollut perheen ulkopuolisia henkilöitä.

– Aivan varmaa ei ole, onko joku lapsista ollut paikalla. Sitä selvitetään. Ulkopuolisia henkilöitä ei kuitenkaan ole tietojemme mukaan ollut paikalla. 

Naapuri oli soittanut hätäkeskukseen veriteon tultua ilmi. Eräs MTV:n haastattelemista naapureista oli itse todistanut, kuinka parkkipaikalla vaikeroinut mies otettiin kiinni.

Salonen ymmärtää, että surmauutisen jälkeen paikallisissa asukkaissa heräsi huolestuneita ajatuksia alueen turvallisuudesta. Hän huomauttaa, ettei yksittäinen traaginen tapaus tee alueesta turvatonta.

– Tai sellaista, että siellä pitäisi pelätä tulevaisuudessa. Mistään sellaisesta tässä ei ole kysymys. 

Poliisi sanoo tiedottavansa tapauksesta lisää, kun se on tutkintaa vaarantamatta mahdollista. 

Poliisi esittää 36-vuotiasta perheenisää vangittavaksi Nummelan murhasta – MTV paikalla käräjäoikeudessa 3:33
MTV Uutiset seurasi perheenisän vangitsemista Nummelan murhasta.

Lue myös:

    Uusimmat