Mies tappoi puolisonsa Nummelassa – nainen oli aiemmin avautunut poliisille vuosia kestäneestä väkivallasta, mies ei päästänyt edes kauppaan

3:33
MTV Uutiset olivat paikalla murhasta epäillyn miehen vangitsemisessa.

Nummelassa viime viikolla kuollut nainen kertoi poliisille noin kaksi vuotta sitten, että häntä on parisuhteessa pahoinpidelty vuosia.

Nyt naisen miestä epäillään murhasta. Poliisi on ollut tapauksesta verrattain vaitelias.

Kertoi väkivallan olleen päivittäistä

Käräjäoikeus oli määrännyt miehen vajaat kaksi vuotta sitten väliaikaiseen lähestymiskieltoon naista ja perheen kolmea lasta kohtaan. Päätöksestä kävi ilmi myös naisen olleen turva-asumisen piirissä.

Asiakirjojen perusteella perhe on muuttanut Suomeen vuonna 2015 kahden lapsen kanssa, joista vanhempi on nyt noin kymmenvuotias. Seuraavana vuonna perheelle syntyi kolmas lapsi.

Naisen mukaan maahan muuttamisen jälkeen mies oli pahoinpidellyt häntä ja uhkaillut tappamisella. Hän kuvaili uhkailua ja lyömistä päivittäiseksi ja tekojen kestäneen neljän vuoden ajan.

Kertoi miehen vaatineen lähtöä Irakiin

Päätöksen mukaan mies oli uhkaillut perhettä tappamisella, jos nämä eivät lähde hänen kanssaan Irakiin. Päätöksestä käy ilmi uhkausta koskeva rikosilmoitus, jonka yhteydessä isä oli ottanut lapset, lähtenyt ajamaan näiden kanssa ja otettu kiinni Mäntsälässä.

Naisen mukaan mies lisäksi kohdisti häneen kontrollointia, jossa naiselta vietiin kännykkä tai estettiin häntä lähtemästä ulos kauppaan tai muille asioille.

Nainen kertoi, ettei ollut pelon vuoksi tehnyt miehestä aiemmin ilmoitusta, eikä kännykän ollessa miehellä voinut soittaa myöskään hätäkeskukseen.

Noin viikkoa myöhemmin varsinaisen lähestymiskiellon määrääminen jäi silleensä, sillä nainen peruutti hakemuksensa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja