Nukutuslääkäri kehuskeli elvytystaidoillaan – epäillään jo yhdeksän potilaan kuolemasta

Ranskalaisen nukutuslääkärin toimintaa koskeva poliisitutkinta laajenee. Lääkäri voi saada toiminnastaan elinkautisen vankeustuomion.

Lääkärin asianajajan mukaan ranskalaista nukutuslääkäriä epäillään nyt 24 myrkytystapauksessa, joista yhdeksän johti potilaan kuolemaan.

Lääkäri voi saada toiminnastaan elinkautisen vankeustuomion. Häntä vastaan nostettiin ensimmäiset syytteet jo vuonna 2017, kahden epäilyttävän kuolemantapauksen seurauksena.

Nukutuslääkäri voi saada toiminnastaan elinkautisen vankeustuomion. Häntä vastaan nostettiin ensimmäiset syytteet jo vuonna 2017, kahden epäilyttävän kuolemantapauksen seurauksena.

Syyttäjien mukaan lääkäri on saattanut peukaloida kollegoidensa nukutuslääkeannostelua, jotta pääsisi esittelemään ylivertaisia taitojaan elvyttää potilaita.

Myrkytysuhreiksi joutuneista potilaista nuorin oli neljävuotias, vanhin 80-vuotias.

– Hän oli usein leikkaussalin lähistöllä kun tapauksia sattui ja hän teki nopeita diagnooseja ongelmasta ja tarvittavista toimenpiteistä, myös silloin kun ei ollut mitään erityistä syytä epäillä kaliumin tai paikallispuudutusaineen yliannostusta, sanoi syyttäjä Etienne Manteaux.

Lääkärin asianajajat ovat kiistäneet syytökset.

Lue myös:

    Uusimmat