Nuket roviolle ja rypäleitä napaan – oudot uudenvuodenperinteet maailmalta!

Suomalaiset tavat uudenvuoden viettoon eivät taatusti ole niitä omituisimpia: Espanjassa syödään viinirypäleitä hirmuista vauhtia, Brasiliassa taas valitaan kalsarit oikeaoppisesti.

Miten maailmalla vietetään uuttavuotta? Listasimme oudoimmat tavat.

Rypäleitä napaan

Kellon lyödessä puoltayötä uudenvuodenyönä Espanjassa alkaa viinirypäleiden rouskutus. Tarkoituksena on syödä 12 viinirypälettä mahdollisimman nopeasti. Rypäleiden uskotaan tuovan onnea tulevan vuoden jokaiselle kuukaudelle.

Nuket roviolle

Panamassa on tapana polttaa kuuluisia ihmisiä muistuttavia nukkeja roviolla. Nuket saavat olla mitä vain aina poliitikoista televisiotähtiin. Nukkien polttamisella on tarkoitus ajaa pois pahat henget ja aloittaa uusi vuosi puhtaalta pöydältä.

Japanissa kaikki ovat television ääressä

Jo vuodesta 1951 alkaen Japanissa on esitetty joka uusivuosi suuri televisioshow, jossa punainen ja valkoinen tiimi kilpailevat laulamalla vuoronperään. Joukkueissa on kuuluisia laulajia. Tuomarit ja kotikatsojat saavat äänestää voittajan. Valkoinen joukkue koostuu mieslaulajista, kun taas punaisessa joukkueessa on pelkästään naisia. Muun muassa Paul Simon ja Cyndi Lauper ovat osallistuneet taistoon.

Pyöreys tuo onnea

Filippiineillä pyöreät muodot symboloivat vaurautta tulevalle vuodelle. Siksi monet perheet kasaavat pyöreitä hedelmiä ruokapöydälleen uudenvuodenyönä. Yleensä yhden jokaista kuukautta kohden. Jotkut menevät hieman pidemmälle ja myös syövät kaikki hedelmät yhdellä kertaa.

Tanskassa seistään tuoleilla

Tanskassa ihmiset nousevat tuoleille seisomaan, kun kello lähestyy puoltayötä uudenvuodenyönä. Kellon lyödessä kaksitoista ihmiset hyppäävät tuoleilta alas tasajalkaa. Sen uskotaan karkottavan pahoja henkiä ja tuovan hyvää onnea.

Värikkäät kalsarit ovat välttämättömät

Brasiliassa, Ecuadorissa, Boliviassa ja Venezuelassa käyttävät ihmiset uudenvuodenyönä vain tarkkaan valittuja alusvaatteita. Ennen vuodenvaihdetta toreilla myydään kirkkaanvärisiä kalsareita ja alushousuja. Värillä on väliä. Punaisten alushousujen uskotaan tuovan rakkautta ja keltaisten taas rahaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja