Mainos

"Norjan Aarniolle" 21 vuoden vankeustuomio korruptiosta, aseista, avunannosta huumerikoksiin

Norjassa entinen johtava huumepoliisi Eirik Jensen on tuomittu 21 vuodeksi vankeuteen korruptiosta ja avunannosta huumeiden maahantuontiin. Lisäksi Jensenillä oli useita luvattomia ampuma-aseita.

Oslon käräjäoikeuden mukaan tapaus on ainutlaatuinen Norjan oikeushistoriassa. Kovaa rangaistusta tuomioistuin perusteli sillä, että johtavassa virka-asemassa olleen Jensenin rikos voi heikentää yleistä luottamusta poliisiin.

Oikeudenkäynti Jenseniä vastaan alkoi tammikuussa. Tuomioistuimen mukaan Jensen oli myötävaikuttanut 14 hasistonnin tuomisessa Norjaan vuosina 2004–2013.

Jensenin käräytti tunnettu huumerikollinen Gjermund Cappelen, jota Jensen oli avustanut huumeiden maahantuonnissa ja jolta Jensen oli saanut raha- ja tavaralahjoja. Cappelen sai oikeudessa tänään omasta toiminnastaan 15 vuoden vankeustuomion. Oikeuden mukaan rangaistusta alennettiin noin kolmanneksella, koska Cappelen oli avustanut viranomaisia Jensenin rikollisen toiminnan selvittämisessä.

Helmikuussa 2015 pidätetty Jensen teki Norjassa näyttävän poliisiuran. Häntä kuvattiin aikanaan "keihäänkärjeksi" järjestäytyneen rikollisuuden ja moottoripyöräjengien vastaisessa taistelussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.