Nokia laittoi digitaalisen terveyden liiketoimintansa myyntiin – Withings ostettiin 170 miljoonalla eurolla vuonna 2016

Nokia on kertonut aloittaneensa strategisten vaihtoehtojen arvioinnin Nokia Technologies -liiketoimintaryhmään kuuluvan digitaalisen terveydenhuollon liiketoimintayksikkönsä osalta. Käytännössä kyse on vuonna 2016 hankitusta Withingsistä. Nokia maksoi Withingsistä 170 miljoonaa euroa, mutta kauppa näyttää jääneen pettymykseksi.

Digitaalisen terveyden tuotealikoimaan kuuluu muun muassa älykelloja, vaakoja ja muita digitaalisen terveydenhuollon laitteita.

Digitaalisen terveydenhuollon liiketoiminnan strategisten vaihtoehtojen arviointi voi johtaa tai olla johtamatta yritysjärjestelyyn tai muihin muutoksiin, kertoo Nokia. ”Lisätietoja digitaalisen terveydenhuollon liiketoimintaan liittyen tullaan kertomaan mikäli siihen on tarve”, todetaan tiedotteessa.

Nokia kertoi tänään aloittavansa myös Technologies-yksikössä yhteistoimintaneuvottelut, joiden odotetaan johtavan 75 työpaikan vähennykseen. Lisäksi verkkoliiketoiminnasta aiotaan vähentää 350.

Nokia alaskirjasi aiemmin Withings-kaupasta syntynyttä liikearvoa 141 miljoonalla eurolla.

Aiemmin Nokia kertoi lopettavansa Technologies-yksikön alta myös OZO-virtuaalitodellisuuskameran kehityksen. Sen ja nyt ilmoitetun myötä Nokia on keskittänyt Technologies-yksikköä voimakkaasti patentti-, teknologia- ja brändilisensointiin.

Nokja on asettanut lisensointiliiketoiminnalleen kovat tavoitteet. Viimeisimmän tulosjulkistuksensa yhteydessä Nokia ohjeisti lisensointiliiketoimintansa liikevaihdon kasvavan keskimäärin 10 prosentin vuotuista vauhtia vuoden 2020 loppuun asti. Lisäksi Nokia ohjeistaa toiminnan liikevoittoprosentin nousevan 85 prosenttiin. Tämä tarkoittaisi lisensoinnin tuovan Nokialle vuonna 2020 liikevoittoa yli 1,4 miljardia euroa. Vuonna 2017 vastaava liikevoitto oli reilut 1,1 miljardia euroa, sisältäen kuitenkin 300 miljoonan euron kertatuotot.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja