Nokia hehkuttaa Lumia 520 -luuria: Sarjassaan paras älypuhelinkokemus

Matkapuhelinjätti Nokia kehuu, että yhtiön uusi Lumia 520 Windows Phone 8 -luuri tarjoaa sarjassaan parhaan älypuhelinkokemuksen.

Nokian mukaan kännykkä on suunnattu käyttäjille, jotka haluavat siirtyä edullisesti Lumian ja uuden WP8-järjestelmän käyttöön.

Puhelimessa on automaattisella tarkennuksella varustettu viiden megapikselin kamera.

Smart Shoot -ominaisuus ottaa useamman ryhmäkuvan yhdellä laukauksella, ja käyttäjä voi valita kustakin kuvattavasta parhaan otoksen ja poistaa ulkopuoliset kuvasta. Panorama-sovelluksella saa puolestaan otettua laajakulmakuvia maisemista.

Laitteessa on 1 gigahertsin kaksiydinsuoritin ja 512 megatavun keskusmuisti sekä 8 gigatavun sisäinen muisti, jonka voi laajentaa 64 gigatavuun microSD-muistikortilla.

Lumia 520 sisältää neljän tuuman herkän kosketusnäytön, joka reagoi kynsien ja hansikkaassa olevan sormen kosketukseen.

Lumia 520:n muotokieli ja värit ovat samat kuin muissa Lumia-malleissa. Värivaihtoehdot ovat keltainen, punainen, syaani, valkoinen ja musta. Lisäksi laitteeseen saa vaihtokuoret, joiden avulla käyttäjä voi vaihdella puhelimen väriä.

Laitteessa on useita Nokian omia sovelluksia, kuten Nokia Musiikki -palvelu. Palveluun ei tarvitse rekisteröityä eikä se sisällä mainoksia. Käyttäjä voi ladata jopa neljä soittolistaa off-line-kuuntelua varten täysin ilmaiseksi.

HERE-Drive, HERE-Maps ja julkisen liikenteen HERE-Transit ovat esimerkkejä laitteen navigointitarjonnasta.

Puhelimen arvioitu veroton hinta on 139 euroa. Laite tulee Lumia 720 -mallin tavoin myyntiin jo maaliskuusta alkaen. Suomen myynninaloituksesta ei ole vielä tarkkaa tietoa.

Lue myös:

    Uusimmat