Nokia Arenan "jäämies" sai NHL-vuosinaan suoraa palautetta itseltään Wayne Gretzkyltä: "Oli aika jännää"

2:19
Tampereen Nokia Arenan areenamestari Eric Salmela kunnostaa jään NHL-kokemuksella.

Jääkiekon kannalta Tampereen uuden Nokia Arenan tärkein ominaisuus on jää. Siitä areenassa pitää huolen areenamestari Eric Salmela, joka on meritoitunut "jäämiehenä" myös NHL:ssä.

Areenamestarin tehtäviin kuuluu paitsi jään kunnostaminen, myös erilaisia laitoksen käytettävyyteen liittyviä asioita.

– Tavallaan jää, kaikki kylmäkoneet ja -tekniikka ja tapahtumarakennukset. Kaukalo puretaan tiettyihin tapahtumiin pois. Sellaista konversiohommaa tehdään, että saadaan pidettyä konsertteja ja tapahtumia, Salmela luettelee C Moren lähetyksessä.

Rakkain asia Salmelalle tuntuu kuitenkin olevan se jää, jota mies tarkkailee myös otteluiden aikana siinä määrin tiiviisti, ettei peleistä jää juurikaan mitään mieleen.

– Katson jäätä koko ajan. Joskus näkee pelissäkin jotain hienoa, mutta tarkkailen sillä tavalla, että yksi silmä on aina jäässä. Katsotaan, miten kiekko liikkuu, pitääkö tehdä pieniä säätöjä, säätää lämpötiloja tai muuta tällaista.

Salmela on aiemmin työskennellyt NHL:ssä kauden verran Philadelphia Flyersin ja useamman kauden ajan Anaheim Ducksin areenoilla. Lämpimin muisto NHL-vuosilta tulee mieleen hetkessä. Siihen liittyy kaikkien aikojen jääkiekkoilijaksi arvostettu Wayne Gretzky.

– Ensimmäinen, mikä tulee mieleen Philadelphiasta. Gretzky tuli mediaa karkuun ja jääkoneportin kautta jäälle. Hän pyöri siinä ja tuli sanomaan: "did u do the ice?" Vastasin "yes", ja hän sanoi, "it's nice", Salmela kertaa.

– Oli aika jännää, että Wayne Gretzky sanoi ”the ice is nice”.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja