Nokia 7 Plus on ensimmäinen Nokia-älypuhelin 18:9-näytöllä – huippu-uutuus keskihintaluokkaan

Uusi Nokia 7 Plus tuo Nokia-älypuhelimiin ensi kertaa 18:9-kuvasuhteen näytön. Lisäksi 399 euron keskimääräiseen maailmanlaajuiseen myyntihintaan markkinoille saapuva Nokia 7 Plus sisältää muun muassa saman kaksoiskameran takana kuin uudessa Nokia 8 Sirocco -huippumallissa.

Nokia 7 Plussan noin kuuden tuuman näytön tarkkuus on 2160×1080 pikseliä eli Full HD+ -tasoa.

Uutuuden designissa on paljon samaa kuin uudessa toisen sukupolven Nokia 6:ssa. Puhelimia yhdistävät kuparikultaiset yksityiskohdat sekä taakse sijoitettu sormenjälkilukija. Nokia 7 Plussan erikoisuus on kuitenkin sen alumiinirungon keraamista muistuttava kuusikerroksinen maalipinta.

Nokia 7 Plussassa on ZEISS-kaksoiskamera takana. Nopealla automaattitarkennuksella varustetut 12 ja 13 megapikselin kamerat tarjoavat 2x optisen zoomin, mikä on myös uutta Nokia-älypuhelimissa. Nokia 7 Plussassa on sama takakamerakokonaisuus kuin toisessa päivän uutuudessa, uudessa huippumallissa Nokia 8 Siroccossa. Kamera on erilainen kuin aiemmassa Nokia 8:ssa, jossa takakameroista toinen oli väri- ja toinen monokromikamera.

Uusien puhelinten myötä kaikkiin ZEISS-kamerallisiin Nokia-älypuhelimiin esitellään myös uusi kamerasovellus, joka tuo mukaan kaivatun Pro Mode -manuaalitilan. Nokia 7 Plus tukee myös bothie-kuvausta yhtäaikaisesti taka- ja etukameralla. Uutta on mahdollisuus lisätä kuviin lisätyn todellisuuden maskeja, myös bothie-tilassa. Videokuvauksessa Nokia 7 Plus tukee tilaäänitallennusta kolmella mikrofonillaan.

Nokia 7 Plussan etukamera on tarkkuudeltaan 16 megapikseliä.

Järjestelmäpiirinä Nokia 7 Plussan sisällä on ”keskiluokan huippupiiri” Qualcommin Snapdragon 660, joka koostuu Qualcommin kustomoimista Kryo 260 -suoritinytimistä (4x 2,2 GHz + 4x 1,84 GHz) sekä Adreno 512 -grafiikkasuorittimesta. Suorituskyky on näin pykälän verran parempi kuin uudessakaan Nokia 6:ssa. RAM-muistia Nokia 7 Plussassa on 4 gigatavua ja akun kapasiteetti on 3 800 milliampeerituntia.

Lisäksi Nokia 7 Plus tukee nopeaa pikalatausta.

Nokia 7 Plus tulee markkinoille osana Android One -ohjelmaa, mikä merkitsee puhelimessa olevan edelleen puhdas Android sekä tietoturvapäivityksiä tulevan kolmen vuoden ajan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja