Niina Kuhdan leikkaus ei onnistunut odotetusti – joutuu nyt punnitsemaan terveyden ja lapsihaaveiden välillä: "Tuntuu siltä kuin jonkun kuolemaa käsittelisi"

4:01
Miss Plus Size Niina Kuhdan tavallinen lääkärikäynti muuttui yllättäen dramaattisesti - näin hän puhui kesällä.

Tilanne on aina niin positiiviselle Niina Kuhdalle lohduttoman vaikea. 

Vuoden 2018 Miss Plus Size -kilpailun voittaja Niina Kuhta on kärsinyt terveysongelmista viime aikoina. Hänen munasarjoistaan löydettiin hyvänlaatuisia kasvaimia, jotka leikattiin viikko sitten. 

– Leikkaus onnistui, mutta sen lopputulema ei ollut ideaali. Kaikkia kasvaimia ei saatu poistettua. Lääkärit ovat tehneet kaikkensa, eikä loppuja voi enää leikata, Kuhta kertoo MTV Uutisille. 

Tilanne on aina niin positiiviselle Kuhdalle lohduttoman vaikea. 

– On tämä aika surullista, kyllä tämä pistää mielen maahan. 

Kuhta joutuu punnitsemaan nyt yhden suurimman haaveensa ja terveytensä välillä. 

– Minun täytyy päättää, että luovunko kaikista kivuista vai lapsihaaveista. Näistä kivuista pääsee eroon vain niin, että kohtu poistetaan. En ole siihen päätökseen vielä valmis. Tämä tuntuu vähän siltä kuin jonkun kuolemaa käsittelisi, Kuhta kertoo murtuneena. 

Valoa synkkyyden keskelle

Leikkauksen jälkeen Kuhta luuli, että alkoi toipua ja suunnitteli jo töihin menoa. Kipukohtaukset ovat kuitenkin jatkuneet ja viimeiset kaksi yötä on mennyt valvoessa. Hän ei saa leikkausarpien vuoksi nostaa painavia esineitä. Kuhta on sairauslomalla joulukuun loppuun saakka. 

– Minulla on myös alhainen hemoglobiini, joka vaikuttaa kokonaisvaltaisesti jaksamiseeni. Olen luonteeltani energinen, mutta aivot ja kroppa eivät toimi tällä hetkellä käsi kädessä. Lääkäri on sanonutkin, että joudun tekemään kolminkertaisen työn muihin nähden jaksamisen kannalta. 

Jouluihmiseksi vannoutunut Kuhta koristeli kotinsa ennen leikkausta kymmenellä joulukuusella ja runsailla koristeilla. Se on piristänyt mieltä vaikean asian keskellä.

– Rakastan joulua, olen ihan jouluhullu! Olen todella iloinen, että tein tämän. Täällä on nyt kiva sairastaa ja on tunne, ettei halua edes lähteä kotoa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja