NHL-valmentaja raivostutti välinpitämättömillä kommenteillaan poliisiväkivallasta – "Vastenmielistä"

3:11
Tulosruutu raportoi NHL:n liittymisestä boikottirintamaan.

Philadelphia Flyersin päävalmentaja Alain Vigneault on herättänyt raivoa välinpitämättömillä kommenteillaan poliisiväkivallasta, joka on johtanut boikotteihin Pohjois-Amerikan useissa ammattilaissarjoissa, nyt jääkiekkoliiga NHL:ääkin myöten.

Poliisin toimet nousivat jälleen tapetille Yhdysvalloissa, kun poliisi ampui sunnuntaina mustaa miestä Jacob Blakea seitsemän kertaa selkään Wisconsinin Kenoshassa. Sairaalahoidossa oleva Blake on halvaantunut ampumisen vuoksi vyötäröstä alaspäin.

Pelit keskeytettiin Pohjois-Amerikassa koripalloliiga NBA:ssa, naisten sarja WNBA:ssa ja baseball-sarja MLB:ssa, ja myös NHL liittyi näiden jälkeen poliisiväkivaltaa ja rasismia vastustavaan boikottirintamaan pelaajien toiveesta. NHL perui kaikki torstaina ja perjantaina paikallista aikaa alkaviksi merkityt pelinsä.

Flyersin päävalmentaja Alain Vigneault on kuitenkin sulkenut silmänsä tapahtumilta.

– Minulla ei todella ole mitään ideaa siitä, mitä ulkomaailmassa on meneillään. Olemme tässä kuplassa juuri nyt. Satsaan joukkueeseeni 24/7, teen töitä 20 tuntia päivässä käymällä videoita läpi ja valmistan ryhmäämme, Vigneault sanoi medialle.

Useat suositut NHL-toimittajat ja -kommentaattorit ovat tarttuneet Vigneault'n kommentteihin jyrkästi. Calgary Flamesin GM:nä 2000-luvun alussa toiminut TSN:n jääkiekkoasiantuntija Craig Button on sitä mieltä, ettei ongelmilta voi ummistaa silmiä.

– Vastenmielistä ja kestämätöntä. Se, että valmennat jääkiekkoa kuplassa ei tarkoita, että vuosisatojen ajan jatkuneet ongelmat eivät olisi yhä vallalla, Button latasi.

ESPN:n toimittaja Nabil Karim kutsui Vigneualt'n kommentteja sivistymättömiksi.

– Ihan tosissaan? hän kirjoitti Twitterissä kommenttien siteeraamisen perään.

Maalivahtilehti InGoal Magazineen kirjoittava Paul Campbell tölväisi Vigneault'ta huumorin keinoin.

– Alain Vigneault on parhaillaan seisomassa penkin takana, ihmetellen, missä kaikki muut ovat, Campbell sanaili.

Myös lukemattomat fanit ja muut jääkiekon seuraajat ovat tylyttäneet Twitterissä Vigneault'ta hänen sanoistaan.

Philadelphia Flyers pelaa NHL:n toisella pudotuspelikierroksella ottelusarjaa New York Islandersia vastaan. Voitot ovat tasan 1–1, kun jatkopaikkaan vaaditaan neljä kiinnitystä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja