NHL-uutuus repäisi Joonas Donskoin Stanley Cup -ikkunan ääreltä – "Vähän jännittää, kun en tunne ketään niistä pelaajista"

Joonas Donskoin NHL-uralla kääntyy monella tavalla täysin uusi luku. Seattle Kraken ei ole uusi seura vain Donskoille itselleen, vaan koko sarjalle. Suomalaishyökkääjä on osa maineikkaan urheilukaupungin historiallista ensimmäistä NHL-joukkuetta.

Colorado Avalanchen jättäminen ei ollut kahden kauden jälkeen mutkatonta. Edessä oleva projekti on odotusarvoltaan ainakin alkuvaiheessa varsin erilainen.

– Onhan tuollainen aina shokki. Sainasin neljäksi vuodeksi Coloradoon. Meillä oli todella hyvä jengi, jolla on ollut mahdollisuus voittaa Stanley Cup ja ajattelin, että sopimusvuosien aikana se olisi mahdollista. Sikäli se on harmi homma jättää projekti kesken, Donskoi kertoi MTV Urheilulle.

– Samaan aikaan olen innoissani menossa Seattleen. Aika harvoin saa mahdollisuutta mennä kokonaan uuteen projektiin. Kyllä se samalla vähän jännittää, kun en tunne ketään niistä pelaajista, mutta olen tosi innoissani silti.

116 Colorado-ottelussa yhteensä 64 pistettä tehneen Donskoin mukaan jääkiekon hienous piilee oman potentiaalin ulosmittaamisessa. Siinä raahelainen kokee vielä olevansa matkalla.

Seuraava mahdollisuus siihen aukeaa kokonaan uudessa ympäristössä, mutta tulevaisuudessa uutta ei ole vain ympäristö, sillä koko perhe käy läpi suurta muutosta Donskoin vaimon ollessa viimeisillään raskaana.

– Hässäkkää riittää ainakin vähäksi aikaa. Nyt olemme täällä Denverissä, emmekä lähteneet Suomeen. Lapsen syntymä alkaa olla lähellä ja pari koiraakin on matkassa mukana. Kyllä näistä aina selvitään ja kiva on naureskella jälkikäteen.

Lue myös:

    Uusimmat